۳۸ پروژه مشترک بزرگراهی در حال انجام است

۳۸ پروژه مشترک بزرگراهی در حال انجام است

http://www.bananews.ir/قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور سرمایه گذاری و تامین منابع مالی گفت: هم اکنون ۳۸ پروژه با مشارکت وزارت راه و شرکتهای پیمانکار برای تامین مالی جاده ها و بزرگراهها در حال انجام است.

به گزارش بنانیوز(BanaNews.irاصغر فخریه کاشان در همایش بین‌المللی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حمل و نقل، مسکن و شهرسازی اظهار کرد: مشارکت دولتی خصوصی در جاده ها هم اکنون فعال است. در حال حاضر ۳۸ پروژه وجود دارد که با مشارکت وزارت راه و شرکت ساخت انجام شده که متقبل شده اند تامین مالی جاده ها و بزرگراهها را انجام داده اند و وزارت راه بخشی از سرمایه‌گذاری را تامین کرده و سرمایه گذار هم بقیه پول را می آورد.

وی افزود: ممکن است پیمانکاری علاقه مند به ساخت پروژه باشد و علاقه ای به اجاره آن نداشته باشد. بدین ترتیب در روزی که پروژه تحویل می شود، مالکیت منتقل می شود و کسی که مالکیت را دریافت می کند موظف است بهای تاسیسات را به سرمایه گذار به صورت نقدی، اقساطی یا به اشکال دیگر مورد تفاهم بپردازد.

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه وقتی صحبت از همکاریهای بین المللی می شود لزوما در داخل کشور نیست، تاکید کرد: ایران از لحاظ موقعیت جغرافیایی، سیاسی، مالی و اقتصادی با بعضی از کشورهای همسایه روابط مشخصی دارد. درعراق، افغانستان، کشورهای خلیج فارس امتیازات و حضور معنوی و تاریخی داریم که فرصت را برای حضور شرکتهای ایرانی فراهم کرده است. اگر سرمایه گذاران بخواهند در این کشورها سرمایه گذاری کنند و به دلایل متعدد از جمله ریسکهای آن نمی توانند این کار را انجام دهند وزارت راه و شهرسازی این آمادگی را دارد که دوستان را برای انجام این کار کمک کند.

فخریه کاشان در بخش دیگر از صحبتهای خود به صحبتهای سخنرانان حاضر در همایش اشاره و خاطرنشان کرد: آقای ابوترابی فرد نایب رییس مجلس بیان کردند که قرار نیست دولت در همه پروژه ها وارد شود و فعالیتها را به بخش خصوصی واگذار می کند. این فرصت زیادی را برای بخش خصوصی ایران ایجاد می کند.

وی افزود: جهانگیری معاون اول رییس جمهور نیز سیاستهای دولت را ارایه کردند و جایگاه ایران در منطقه و اقتصاد جهان چه خواهد بود و چه نوع رابطه ای بین شرکتهای خارجی با سازماهای ایرانی مطرح شود. ایشان به رابطه مستقیم تاکید کردند. علت آن این بود که در زمان تحریم ناچار به روشهای نامتعارف برای انجام معاملات بودیم و بنگاههای واسطه در میانه قرار داشتند و منافعی را برای خود حاصل می کردند. دوران پس از تحریم این نوع رابطه را نمی پسندد. ایران می تواند ال سی باز کند و مستقیم خرید کند.

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی همچنین به صحبتهای سیف رییس کل بانک مرکزی اشاره و خاطرنشان کرد: آقای سیف بر تثبیت نرخ ارز تاکید کردند و گفتند به دنبال این هستیم که نرخ ارز را در کشور یکسان کنیم که این نویدی به لحاظ کنترل تورم و تثبیت نرخ ارز است که برای سرمایه گذاران خارجی نوید بسیار خوبی است.

فخریه کاشان گفت: آقای دکتر آخوندی نیز سیاستهای وزارت راه را در بخشهای مختلف تشریح و به فرصتهای این زمینه اشاره کردند.

وی همچنین درباره خروج سود و اصل سرمایه که توسط قانون کاملا حمایت می شود اشاره و تصریح کرد: بانک مرکزی موظف است میزانی که یک سرمایه گذار خارجی بابت اصل و سود سالانه می خواهد از کشور ببرد باید به نرخ بازار آزاد تبدیل شود و اجازه خروج پول را بدهد.

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: قانون می گوید یک سرمایه گذار خارجی می تواند مشابه یک شرکت داخلی از تمام مزایا در مورد واردات و معافیتهای مالیاتی استفاده کند و قیمت خوراکش هم در داخل کشور به قیمت یک شرکت داخلی در اختیارش قرار گیرد.

فخریه کاشان با طرح این سوال که یک سرمایه گذار خارجی چه مدل همکاری را می‌تواند داشته باشد؟ گفت: در بخش مدل حقوقی اگر صحبت از سرمایه گذاری دائمی یا موقت می کنیم، ریسکهای یک سرمایه گذار خارجی به عهده خودش است که البته سازمان ایرانی موظف است اطلاعات لازم را در اختیارش قرار دهد.

 

ایسنا

    نظرات