تسهیلات صندوق احیای اماکن تاریخی به داوطلبان اجاره خانههای تاریخی/ احتمال کاهش قیمتهای اعلامشده واگذاری خانههای تاریخی
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت: صندوق احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی بخشی از هزینههای مرمت و تغییر کاربری خانههای تاریخی را به داوطلبان اجاره این بناهای ارزشمند در قالب پرداخت تسهیلات بانکی تقبل میکند.
به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)، محمدحسن طالبیان درباره قیمت بالای اجاره و واگذاری خانههای تاریخی تحت اختیار صندوق احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی (صابتا) به بخش خصوصی برای حفظ و بهرهبرداری از این بناهای ارزشمند اظهار کرد: قیمتهای اعلام شده در خصوص واگذاری خانههای تاریخی بر اساس نظر کارشناسی و طی شدن یک روند قانونی اعلام شده است.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت: این صندوق اگرچه به سازمان میراث فرهنگی وابسته است اما یک سیستم مدیریتی مستقل دارد و برای کارشناسی قیمت واگذاری و اجاره این بناهای تاریخی رأسا اقدام میکند.
وی ادامه داد: قیمتگذاری خانههای تاریخی برای واگذاری به بخش خصوصی به این صورت است که سه کارشناس رسمی دادگستری از بنا بازدید کرده و قیمت مورد نظر را اعلام میکنند. سپس کارشناسان صندوق نیز قیمتهای مورد نظر خود را اعلام میکنند و در یک فرآیند اداری و بررسی قیمتها با هم، نهایتا مبلغی که به تأیید هیئت مدیره صندوق احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی رسیده باشد، برای اعلام عمومی در روزنامه آگهی میشود.
معاون رئیس سازمان میراث فرهنگی افزود: درج آگهی در روزنامههای کثیرالانتشار طی سه نوبت انجام میشود و اگر خانه تاریخی با قیمت مورد نظر هیئت مدیره صندوق، خواهانی از سوی بخش خصوصی نداشته باشد، در قیمتگذاری تجدید نظر میشود. طی شدن این فرآیند بر اساس قانون صورت میگیرد.
وی تأکید کرد: معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بر اجرای تغییر کاربری و نوع بهرهبرداری بخش خصوصی از خانه تاریخی نظارت دارد. همچنین نحوه حفاظت و مرمت خانهها و ابنیه تاریخی نیز در حوزه وظایف این معاونت است.
طالبیان خاطرنشان کرد: بخش خصوصیِ داوطلبِ بهرهبرداری از خانههای تاریخی ابتدا باید شایستگی خود از نظر مرمت و بهرهبرداری از این اماکن تاریخی را در سازمان میراث فرهنگی به اثبات برساند. همچنین فرد حقیقی یا حقوقی خواهان استفاده از این خانه تاریخی باید از نظر توانایی مالی در حدی باشد که بتواند بخشی از هزینههای مرمت و تغییر کاربری خانه تاریخی به مرکز اقامتی، تفریحی، رستوران یا هر کاربری دیگری را تأمین کند و سپس صندوق احیاء نیز با استفاده از منابع داخلی صندوق یا معرفی به بانکهای عامل، بخش دیگر هزینههای مرمت و احیاء را در قالب تسهیلات میپردازد.
پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی
نظرات