سکونت یک ششم جمعیت جهان در زاغهها/ شهرهایمان تابآوری لازم را در برابر حوادث طبیعی ندارند
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: براساس آمارهای سازمان ملل متحد از هر ۶ نفر جمعیت جهان، یک نفر زاغه نشین هستند.
به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)، دکتر محمد سعید ایزدی در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان - انستیتو روانپزشکی تهران گفت: ۴۲ درصد جمعیت شهری در کشورهای در حال توسعه در سکونتگاههای غیررسمی زندگی میکنند و براساس آمارهای سازمان ملل متحد از هر ۶ نفر جمعیت جهان، یک نفر زاغه نشین هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به جمعیت شهر مقدس مشهد افزود: از مجموع سه میلیون جمعیت کلانشهر مذهبی مشهد بالغ بر یک میلیون نفر در زاغه نشین هستند. امروزه وضعیت شهرهای ما به گونهای است که تابآوری لازم در برابر حوادث طبیعی نظیر سیل، زلزله، طوفان و غیره را ندارند.
دکتر ایزدی با بیان اینکه متاسفانه امروزه شهرهای ما با بحران هویت روبرو هستند گفت: متاسفانه بخشی از شهرها که رابطه مستقیم با تاریخ و هویت گذشته ما دارند در حال تخریب شدن است و به جای آنها بناهایی در شهرها ساخته میشود که هیچ ارتباطی با تاریخ گذشته ندارند و مردم هیچ احساسی تعلقی با آنها پیدا نمیکنند.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در ادامه سخنانش محدودهها و محلات هدف برنامه بهسازی و نوسازی شهری را به چهار حوزه بافتهای تاریخی مرکز شهری، محدودههای ناکارآمد بافت میانی مراکز شهر، سکونتگاههای غیررسمی (حاشیه نشینی) و سکونتگاههای روستایی که در شهرها ادغام شدهاند تقسیم کرد.
ایزدی در تشریح بافتهای تاریخی مرکز شهرها گفت: مثلا در شهر تهران میتوان به نقاطی نظیر بازار و اطراف آن، محلات سیروس، عودلاجان، سنگلج و غیره اشاره کرد. این محدودهها از قدمت بالایی در شهر تهران برخوردار هستند و بازسازی و بهسازی آنها اولویت کاری ما محسوب میشوند.
وی ادامه داد: محدودههای ناکارآمد بافت میانی مراکز شهر نیز محلاتی هستند که در اطراف و پیرامون بافت تاریخی شهرها قرار دارند که از آن جمله میتوان به محلات خوبخت و جوادیه در شهر تهران اشاره کرد. سکونتگاههای غیررسمی یا حاشیه نشینی محدودههایی هستند که مورد تصرف یکسری افراد قرار گرفتهاند و ساکنان آن از کیفیت زندگی بسیار پایین برخوردارند.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: بخش دیگری از محدودهها و محلات هدف برنامه بهسازی و نوسازی شهری، سکونتگاههای روستایی مانند چیذر و ده ونک در تهران هستند که در شهرها ادغام شدهاند.
ایزدی اظهار کرد: در سالهای اخیر شاهد رشد توسعه کمی شهرها بودهایم اما میزان این رشد همواره با ارتقای رشد کیفی به ویژه در سکونتگاههای غیررسمی یکسان نبوده است.
معاون وزیر راه و شهر سازی بحث پیشگیری در بوجود آمدن سکونتگاههای غیررسمی را مهم دانست و گفت: دولت تلاش دارد با توسعه خدمات مناطق، ارتقای زیر ساختها و حمایت از ساکنان و مالکان در این بافتها از طریق تسهیلات و بستههای تشویقی گامهای خوبی در بهسازی و نوسازی محدودههای هدف شهری بردارد.
پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی
نظرات