منابع طبیعی نیشابور در معرض تونل بادی است
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: بخش اعظمی از منابع طبیعی این شهرستان در معرض تونل بادی قرار دارد.
محسن خوشخو امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در نیشابور اظهار داشت: باید در جذب اعتبارات ملی و استانی برای تهیه و اجرای طرحهای بیابانزدایی با عنایت به فعال بودن کانون بحران در شهرستان پیگیری جدی صورت پذیرد تا بستر توسعه اقتصادی و اجتماعی نیز بهوجود آید.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور افزود: عرصههای جنوب شهرستان را بیابان فرا گرفته و بادهای موسمی موجب فرسایش بادی و ایجاد بارخان و تپههای شنی شده است.
وی گفت: خوشبختانه در شهرستان نیشابور ایستگاههای تثبیت شنهای روان احمدآباد و فدیشه از سالهای دهه ۴۰ فعالیت خود را آغاز کردهاند که کماکان در این زمینه کار ادامه داشته است.
*منابع طبیعی نیشابور در معرض تونل بادی است
خوشخو ادامه داد: بخش اعظمی از منابع طبیعی این شهرستان در معرض تونل بادی قرار دارد که از سمت دیزباد در منتهیالیه شرق شهرستان آغاز و از سمت فدیشه در غرب نیشابور خارج میشود.
وی گفت: در تونل باد مذکور، زمین در معرض فرسایش بادی قرار دارد.
دبیر ستاد هفته منابع طبیعی نیشابور ادامه داد: در زمنیه انجام طرحهای جنگل در سال ۱۳۶۱ نهالستان فاروب رومان با عرصهای به مساحت ۷۰ هزار هکتار راهاندازی شده است که سالانه درصدی از نهال مورد تقاضای استان را تأمین میکند.
وی ادامه داد: برای توسعه طرحهای جنگل با غرس نهال در اُرسستان حیدری و ذخیرهگاههای سبز یکهکوه و برجکوه صورت گرفته است.
*بهرهبردای بیرویه سبب فرسایش خاک شده است
خوشخو توضیح داد: بهرهبرداری بیرویه از مراتع و جنگلها در مناطق شیبدار موجب فرسایش خاک و انهدام پوشش گیاهی میشود، بنابراین برای جلوگیری از تخریب اراضی ملی لازم است عملیات مکانیکی و بیولوژیکی سازگار با طبیعت انجام شود.
وی افزود: تاکنون عملیات اصلاحی در حوزههای روستاهای کلیدر و شهرهای چکنه، بار و درود در غالب طرح جامع انجام شده است.
خوشخواظهار داشت: شهرستان نیشابور با داشتن ارتفاعات بینالود در شمال و کوهسرخ در جنوب، حوزههای آبخیز وسیعی را دارد که این عرصهها نیاز مبرم به احداث بندهای کوچک برای مهار آبهای سطحی و جلوگیری از فرسایش خاک از قبیل خشکهچین، گابیون، سنگ و سیمان، خاکی و عملیات بیولوژیکی شامل بانکت، فارو، نهالکاری، بذرپاشی، کپهکاری و قرق دارد.
*حفاظت از عرصههای منابع ملی از وظایف این اداره است
وی تصریح کرد: با راهاندازی پایگاههای ویژه منابع طبیعی و آبخیزداری نهایت دقت و تلاش برای حفظ و حراست از انفال مسلمانان انجام میگیرد و یکی از وظایف اساسی این اداره، حفاظت از عرصههای منابع ملی است.
خوشخو گفت: این مهم در سالهای گذشته نیز مورد توجه بوده است و با توجه به رشد جمعیت، تخریب و تصرف اراضی دولتی توسط عدهای فرصتطلب و سودجو مسئولان را بر آن داشت که با پیگیری و کسب موافقت فرمانده معظم کل قوا به تشکیل یگان حفاظت و راهاندازی پاسگاههای ویژه راهاندازی شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور تصریح کرد: نیشابور که از نظر آب و هوایی جزو مناطق استپی و خشک محسوب میشود از نظر منابع جنگلهای منطقه بهصورت پراکنده شامل گونههایی از قبیل اُرس، بنه، بادام وحشی، شیرخشت، نسترن، انجیر وحشی و ... است.
وی ادامه داد: بارزترین منطقه جنگلی آن ارستان حیدری در شمال غرب نیشابور و ذخیرهگاههای بنه یکهکوه و برجکوه در جنوب سماقزار مجاور در شرق شهرستان است.
*۹۷ درصد عرصه زمینهای منابع طبیعی نیشابور شناسایی شده است
خوشخو افزود: ۹۷ درصد عرصه زمینهای منابع طبیعی متعلق به نظام جمهوری اسلامی در این شهرستان شناسایی شد.
وی تاکید کرد: از دستاوردهای دولتهای نهم و دهم، ثبت مالکیتهای نظام در عرصههای منابع طبیعی متعلق به بیتالمال است.
خوشخو افزود: بیش از ۶۰ درصد زمینهای نظام در این عرصه، سنددار شده است.
وی خاطرنشان کرد: نیشابور قطب دوم تولید غیرمثمر در خراسان رضوی است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: در ایستگاه تولید نهال در نیشابور، سالانه یکمیلیون اصله نهال نظیر صنوبر، اقاقیا، بادام جنگلی، عرعر، زبانگنجشک و ... تولید و در سطح استان به صورت رایگان توزیع میشود.
وی گفت: ۲۲ هزار هکتار جنگل دستکاشت و طبیعی در مناطق کوهستانی و دشت نیشابور وجود دارد.
خوشخو تصریح کرد: کل مساحت شهرستان نیشابور ۷۰۰ هزار هکتار است که ۵۰۰ هزار هکتار آن منابع طبیعی بوده که ۴۵۰ هزار هکتار آن را مراتع خوب، متوسط و کمبازده تشکیل میدهد.
نظرات