تولید یک میلیارد مترمکعب گاز تا اواسط سال آینده

تولید یک میلیارد مترمکعب گاز تا اواسط سال آینده

http://www.bananews.ir/معاون وزیر نفت با اشاره به پیشرفت پروژه پارس جنوبی گفت:تا اواسط سال آینده یک میلیارد مترمکعب گاز تولید خواهیم کرد.

به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)؛ عباس کاظمی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه مجلس در برنامه سوم توسعه وارد بحث اقتصادی انرژی شد اظهار کرد: در آن زمان بحث سوخت های جایگزین مطرح شد و وزارت نفت CNG را وارد حمل و نقل کشور کرد.

وی با تاکید بر اینکه ایران در بحث گاز طبیعی منحصر به فرد است، افزود: زیرساخت هیچ کشوری مانند ایران در زمینه گاز طبیعی نیست، زیرساخت های ایران در زمینه گاز طبیعی از روسیه هم قوی تر است، با توجه به توسعه پروژه پارس جنوبی تا اواسط سال آینده یک میلیار مترمکعب گاز تولید خواهیم کرد، شبکه های ما قدرت جابه جایی یک میلیون مترمکعب گاز طبیعی را دارد.

معاون وزیرنفت با بیان اینکه تقریبا همه شهرهای کشور به گاز طبیعی وصل هستند، اظهار کرد: زاهدان از اردیبهشت سال آینده صاحب گاز می‌شود، سه شهر چابهار، نهبندان و زابل گاز ندارند که گازرسانی به زابل در حال انجام است. ۶٠درصد روستاهای کشور به گاز طبیعی وصل میشود.

کاظمی با تاکید براینکه بهترین سوخت مایع هم برای محیط زیست آلودگی دارد، گفت:بهترین بنزین در مقایسه بازگاز طبیعی نمره منفی میگیرد. با توجه به شبکه گسترده گازرسانی توصیه میشود CNG جایگزین شود. در تبصره ١١، ١٢و ١٣برنامه چهارم به CNG توجه شد اما در برنامه های ۵و۶کمتر مورد توجه قرار گرفت.

کاظمی با تاکید بر اینکه CNG باید در مجلس پررنگ‌تر دیده شود، اظهار کرد: زیرا CNG مزیت های بالایی دارد. از آنجایی که کلان شهرهای ما مانند کلان شهرهای دنیا غیربندری هستند و جریان طبیعی باد در آنها جریان ندارد سیستم چرخش هوا ندارند و وارونگی هوا در آنها رخ می‌دهد و باعث می شود تجمیع کربن و آلاینده گوگرد بیشتر شود. البته قبل از اینکه بنزین یورو ۴ در اسفند سال ۹۴ توزیع شود بنزن ۲۰PPB بود که پس از آن به ۳PPB کاهش پیدا کرد اما به دلیل موقعیت جغرافیایی تهران آلودگی هوا همچنان وجود دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی توزیع می شود، گفت: اگر ۲۰ میلیون بنزین یورو ۵ توزیع می‌کردیم هزینه آن ۹ میلیارد دلار می شد و علاوه بر آن ۵۰۰ میلیون تومان هزینه خوراک و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه خط لوله فرآورده یعنی جمعا ۱۰ میلیارد دلار هزینه داشت. با توجه به اینکه زیرساخت‌های خوبی برای توزیع گاز طبیعی در کشور وجود دارد هزینه بالایی است.

کاظمی از نوسازی و اصلاح شش پالایشگاه قدیمی با ۱۴ میلیارد دلار هزینه خبر داد و گفت: کیفیت فرآورده‌های این پالایشگاه ها به یورو ۴ و یورو ۵ خواهد رسید البته عملیات اجرایی پالایشگاه آبادان از فردا آغاز می‌شود.

 

ایسنا

    نظرات