شهردار و شورای شهر مشهد برای سلامت شهروندان اهمیت ویژه ای قائلند/ ...
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تقدیر از شهرداری مشهد برای ایجاد پایگاه های سلامت شهری گفت: خوشبختانه شهردار و اعضای شورای شهر مشهد اهمیت ویژه ای برای سلامت قائل هستند تا جایی که شهردار مشهد مشاور ویژه حوزه سلامت دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد مقدس، دکتر محمدرضا دارابی، ظهر امروز در نشست خبری ویژه هفته دولت افزود: در جلسه ای که با شهردار مشهد داشتیم آقای تقی زاده خامسی، پیشنهاد دادند که ۲۰ محل را برای ایجاد پایگاه سلامت در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار دهند که از این موضوع استقبال کردیم.
وی اضافه کرد: خوشبختانه با تلاش های شهرداری مشهد ۶ پایگاه سلامت در محل سوله های بحران آماده و جمعه گذشته با حضور وزیر بهداشت افتتاح شد.
دارابی ادامه داد: شهردار مشهد اعلام کرده است که ۱۴ ایستگاه باقی مانده سلامت را نیز تا پایان سال آماده بهره برداری خواهند کرد.
وی با بیان اینکه مشارکت شهرداری در حوزه سلامت اقدام بسیار خوبی بود که آن را به فال نیک می گیریم، اظهار کرد: امیدواریم با توجه به اهمیت حوزه بهداشت و درمان سایر دستگاه ها نیز همانند شهرداری مشهد برای کمک به بخش سلامت وارد کار شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: قبل از این همکاری در حوزه سلامت در این سطح با شهرداری مشهد نداشتیم اما در این دوره بحث سلامت برای شهردار مشهد و شورای شهر از اهمیت ویژه ای برخوردار است، لذا معتقدیم می تواند همکاری های خوبی میان شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شود.
وی با اشاره به اینکه با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و مشکلات ارزی وگرانی که گریبان مردم و دولت را گرفته است سقف اعتبارات دانشگاه علوم پزشکی مشهد براساس اعتبارات سال ۹۵ خواهد بود، اظهار کرد: با توجه به وجود ۱۳ شهرستان تحت پوشش، ۳۰ بیمارستان دولتی و مراکز درمانگاهی متعدد با مشکلات عدیده ای روبرو هستیم اما با این حال نمی توان کار درمان را تعطیل کرد.
دارابی افزود: بر این اساس میزان ماندگاری بیماران در بیمارستانها را کاهش داده و تجویز دارو نیز کمتر و در حد مصرف بیماران تجویز می شود زیرا با توجه به کاهش ۱۰ درصدی اعتبارات بیمه ای بیمه سلامت بیشتر از میزان در نظر گرفته شده را قبول نخواهد کرد اما علیرغم سیاست های انقباضی پذیرش و درمان بیماران به طور قطع باید انجام پذیرد .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انتقاد از افرادی که به اسم طب اسلامی به مداوای بیماران اقدام می کنند، اظهار کرد: طبق قانون هر فردی که بخواهد در حوزه سلامت فعالیت کند باید از دانشگاه علوم پزشکی مجوز بگیرد اما متاسفانه عده ای از طلبه های جوان تحت عنوان طب اسلامی در مساجد فعالیت می کنند و سلامت مردم را به خطرمی اندازند، لذا اگر رسانه ها نسبت به سلامت مردم دغدغه دارند باید در این خصوص افشا گری کنند موضوعی که نه تنها ما به آن اعتراض داریم بلکه مراجع نیز به آن اعتراض دارند.
در ادامه این نشست، دکتر شاپور بدیعی ، معاون درمان دانشگاه علوم پزکش مشهد نیز به راه اندازی سیستم " تله کاردیولوژی " در اورژانس اشاره کرد و گفت: این سیستم که تنها در چهار کشور جهان از جمله سوئیس اجرایی شده است بعد از تهران در مشهد به طور ۲۴ ساعته بکار گرفته شده که طی آن از بیماران دچار عارضه قلبی در آمبولانس نوار قلب گرفته شده و بصورت آنلاین برای پزشک متخصص قلب مستقر در بیمارستان ارسال می شود .
وی افزود: پس از ارسال نوار قلب اگر پزشک تشخیص دهد که بیمار نیاز به باز کردن رگ قلب دارد به سرعت توسط آموبولانس و مستقیم به اتاق عمل ویژه "کت لب" جهت باز کردن رگ قلب انتقال داده شده واین عمل انجام می شود که استفاده از این سیستم تاثیرات بسیار زیای در کاهش عوارض ومصرف دارو دارد.
مجید خبیری
نظرات