نشست مشترک کارگروه های ساماندهی صنوف و مشاغل و مدیریت عرضه محصولات کشاورزی شهرداریها تشکیل شد
نشست مشترک کارگروه ساماندهی صنوف و مشاغل و کارگروه مدیریت عرضه محصولات کشاورزی شهرداریهای کشور از سوی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور به میزبانی شهرداری اصفهان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، این نشست مشترک با حضور مدیران عامل سازمانهای ساماندهی مشاغل شهری و فراوده های کشاورزی شهرداریهای تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، کرج، شیراز، اهواز، قم، ارومیه، زاهدان، خرم آباد همدان، رشت، کرمانشاه، قزوین، ساری، بیرجند و با حضور معین رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان، راضی سرپرست دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور و نوروزی فرد رئیس گروه این دفتر سوم آبان تشکیل شد.
دستور کار های اصلی این نشست، پیگیری اقدامات شهرداریها درخصوص مصوبات قبلی هیات وزیران در زمینه میادین میوه و محصولات کشاورزی و چگونگی اجرای آییننامه ساماندهی مشاغل و اصناف مزاحم شهری، بررسی پیشنویس دستورالعمل اولیه ضوابط تشخیص مشاغل و اصناف مزاحم بود.
حبیب اله راضی سرپرست دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در این نشست طی سخنانی با بیان اینکه در دولت یازدهم "کمیسیون خاص امورکلانشهر تهران و سایر کلانشهرها" به ریاست وزیر کشور تشکیل شده و ۹ سند آسیب شناسی در آن تصویب و در قالب مصوبه هیات وزیران ابلاغ شد.
وی افزود: از مجموع این ۹ مصوبه دولت، ۶ مصوبه در حوزه خدمات شهری است که به سازمان شهرداریها و دهیاری های کشور بازمیگردد.
وی اضافه کرد: از این شش مصوبه دو موضوع مورد بحث کارگروه امروز است که یکی مربوط به میادین و محصولات کشاورزی و مصوبه دیگر ساماندهی مشاغل شهری است.
سرپرست دفتر عمرانی و خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در ادامه با تاکید بر اینکه آسیبشناسیهای انجام شده در هر بخش اسناد پشتیبان دارد و بر اساس آن حکم صادر میشود، تاکید کرد: در هر حکم نوشته شده مجری ناظر عالی نظارت بر اجرای حکم کیست و بازه زمانی اجرای آن حکم چه زمانی خواهد بود.
راضی تصریح کرد: پایه و بنیاد سندهای حوزه خدمات شهری برای شهرها بسیار مفید است و شهرداریها باید در پیشبرد آن تلاش کنند، البته اگر سایر دستگاههای ذیربط فعالیت نداشته باشند اقدامات شهرداریها ثمری نخواهد داشت به همین دلیل باید این موضوعات را جدی گرفت.
وی با اشاره به اثرات منفی استقرار نامناسب مشاغل در سطح شهر گفت: عدم دسترسی و نبود پارکینگ، سد معبر و سیمای شهری نامناسب، ترافیک و آلودگی هوا، عدم آرامش روحی و روانی، اتلاف وقت و انرژی شهروندان، افزایش بیماریهای صعبالعلاج، تهدید هویت تاریخی، افزایش هزینههای مدیریت شهری و عدم هماهنگی با سایر عناصر و برنامههای شهرداری از جمله اثرات منفی استقرار نامناسب مشاغل در سطح شهر است .
سرپرست دفتر عمرانی و خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور همچنین تاکید کرد: تاثیر فعالیتهای ساماندهی اصناف، ملی است و گفتن هر کلمه و یا جمله در تمام پهنه سرزمین ایران تاثیرگذار خواهد بود و اثر آن به معیشت و رزق برخی افراد منجر میشود، پس با جدیت باید کارها را انجام دهیم.
راضی با بیان اینکه درآیین نامه ساماندهی اصناف و مشاغل شهری مصوب هیات محترم وزیران دو موضوع مهم به وزارت کشور(سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور) به عنوان مسئول کارگروه ملی موضوع ماده ۶ ارجاع شده است، گفت موضوع اول این آییننامه ، تهیه دستورالعمل اجرایی برای اعمال وحدت رویه توسط شهرداریها و هماهنگی دستگاه های ذیر ربط با شهرداریها در اجرای این تصویبنامه و نیز تعیین مهلت مناسب موضوع تبصره بند۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری است. که این دستورالعمل با تشکل ۸ جلسه با حضور نمایندگان دستگاه های ذی ربط در سازمان تهیه و بزودی توسط وزیر محترم کشور ابلاغ می شود.
وی در ادامه گفت: موضوع دیگر تعیین ضوابط تشخیص مشاغل و اصناف مزاحم است که با توجه به زمان و مکان، برخی اقدامات میتواند مزاحمت تلقی شده، اما همان اقدامات در مکان یا زمان دیگری مزاحمت تلقی نمیشود که در این زمینه پیش نویس ضوابط مربوطه با همکاری کارگروه تخصصی ساماندهی تهیه شده که در این نشست مطرح و پیشنهادهای مربوطه اخذ و بزودی با حضور نمایندگان دستگاه های مربوطه بررسی می شود.
وی با بیان اینکه در میادین عرضه میوه باید غرفهها اجناس را به صورت مستقیم در اختیار عرضه کننده قرار داده و حذف واسطهها صورت گیرد، تاکید کرد: این روند بسیار معقول و اجرای آن در دنیا جواب داده است.
وی در خصوص اجرایی شدن مصوبات سند میادین میوه و محصولات کشاورزی گفت: تا کنون جلسات متعددی با دستگاه های ذی ربط تشکیل و اقدامات خوبی در سطح شهرداریها و دستگاه های ذی ربط در این خصوص انجام شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که با تشکیل کارگروههای مشترک و تخصصی ساماندهی مشاغل و محصولات کشاورزی و با انتقال تجربیات بتوانیم در جهت داشتن شهری قابل سکونت و مطلوب شهروندان گام برداریم .
در ادامه این نشست، روسای کارگروه های تخصصی و مدیران عامل عضو کارگروه های حاضر در جلسه گزارشی از آخرین اقدامات و برنامه های حوزه کاری خود بیان نمودند و نمایندگان سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور به پرسشهای مطرح شده پاسخ دادند.
همچنین در حاشیه این نشست، حکم ریاست کارگروه های تخصصی و نیز اعضای این کارگروه ها توسط معین رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان و نمایندگان سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ابلاغ شد.
در انتهای این نشست مشنرک و پس از جمع بندی مباحث مطرح شده مقرر شد که تمامی اعضای کارگروه نظرات خود را در خصوص پیش نویس تعیین ضوابط تشخیص مشاغل و اصناف مزاحم همچنین پیش نویس دستورالعمل ساماندهی دستفروشان و نیز پیش نویس دستورالعمل اجرایی تبصره ماده یک آیین نامه ساماندهی در اسرع وقت به دبیرخانه کارگروه های تخصصی برای جمع بندی و ارسال به سازمان شهردریها و دهیاریهای کشور اعلام نمایند.
همچنین مقرر شد ایده ها و طرح های کاربردی نوین با رویکرد کاهش هزینه ها و مشارکت شهروندان توسط اعضای کارگروه ها برای جمع بندی و ابلاغ به کلیه شهرداریها به سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ارسال شود.
سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور نیز مقرر شد پیگیری لازم درخصوص اجتناب وزارت نیرو از احتساب بهای برق مصرفی با اعمال تعرفه های تجاری و آزاد و در نظر داشتن تعرفه خدماتی برای بازارچه های شهرداری، انجام دهد.
همچنین مقرر شد طرح اجرای مشترک بازارچه های میادین و ساماندهی مشاغل به منظور استفاده هم زمان مشتریان از خدمات مورد نیاز از سوی دبیرخانه های کارگروه ساماندهی صنوف و مشاغل و کارگروه مدیریت عرضه محصولات کشاورزی شهرداریهای کشور تهیه شود.
لینک اصل خبر در سایت سازمان شهرداریها و دهیاریها
نظرات