آخرین اخبار از طرحهای مرمتی مجموعهی تاریخی توس
مدیر مجموعهی فرهنگی ـ تاریخی توس گفت: تا کنون ۹۸ درصد کل پروژههای مرمتی این مجموعه انجام شده است و با پایان یافتن برخی ریزهکاریها بهزودی پروژههای مرمتی این مجموعه به پایان میرسد.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) حسین متشکری در گفتوگو با خبرنگارایسنا، با اشاره به وسعت ۳۶۰ هکتاری این مجموعهی تاریخی ـ فرهنگی، به وجود بناهای تاریخی مانند آرامگاه فردوسی، بنای هارونیه، ارگ تاریخی کهن دژ و برج رادکان اشاره و بیان کرد: با توجه به ظرفیتهایی که در این مجموعهی فرهنگی ـ تاریخی وجود دارد، برای هریک از این بناهای تاریخی مرمتهایی بهطور جداگانه و با توجه به اعتبارهای تخصیصیافته توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری انجام میشود.
وی جلوخان آرامگاه فردوسی را یکی از مهمترین بناهایی دانست که سال پیش مرمت شد و گفت: وسعت جلوخان آرامگاه فردوسی دو برابر سالهای گذشته افزایش پیدا کرده است و این، از ظرفیت گردشگری بالای این مجموعه نشان دارد.
او ادامه داد: مسجد مدرسهی تاریخی توس در کنار بنای هارونیه بهطور مستمر مرمت میشود. اکنون مرمت پوشش سقف این مسجد مدرسه در دست انجام است. این کار با هدف جلوگیری از فرسایش و تأثیر عوامل طبیعی که سبب از بین رفتن بنا میشود، صورت میگیرد.
متشکری با اشاره به اینکه ارگ تاریخی توس هنوز برای بهرهبرداری عموم قابل استفاده نیست و محققان و کارشناسان فقط از آن استفاده میکنند، اظهار کرد: در نامهای به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پیشنهادهایی را برای ادامهی کار کاوش در ارگ تاریخی توس مطرح کردیم. ایجاد سرویسهای بهداشتی و خدماتی که گردشگران در این بنا به آن نیاز دارند، از جمله اقداماتی است که باید در این محوطه انجام شود.
او با اشاره به اجرای پروژهی سیستم آبیاری تحت فشار در سال گذشته برای فضای سبز آرامگاه فردوسی و خاکبرداریهایی که در این مجموعه انجام شده است، گفت: در بحث گرمایش و سرمایش مجموعه، کانالهای ویژهای راهاندازی شدند که با استفاده از موتورخانهی مرکزی تغذیه میشوند.
مدیر مجموعهی فرهنگی ـ تاریخی توس ساماندهی دروازهی «رزان» در داخل باغ آرامگاه فردوسی را از دیگر پروژههای اجراشده در این مجموعه در سال گذشته دانست و ادامه داد: انجام مرمت و اندود کاهگل این دروازه از سال گذشته آغاز شد و امسال به پایان میرسد. همچنین سنگفرش آرامگاه فردوسی جزو پروژههایی است که بهعنوان نمونه در اطراف محوطه اجرا شده است.
او بیان کرد: در ضلع شرقی باغ آرامگاه فردوسی چند چشمه سرویس بهداشتی در دست بهرهبرداری است و امیدواریم بتوانیم تا ۲۵ اردیبهشتماه و روز بزرگداشت فردوسی، آنها را به بهرهبرداری برسانیم.
متشکری قرینه بودن باغهای تاریخی را از جمله نکات مهم و مورد توجه در این گونه مکانهای تاریخی ارزیابی کرد و گفت: هر گونهی گیاهی که در یک طرف باغ کشت میشود، باید در طرف قرینه ی آن نیز کشت شود. این اقدام به بهتر شدن وضعیت مجموعه، ساماندهی و تجهیز آن کمک میکند، این امر در مجموعهی باغ آرامگاه فردوسی در نظر گرفته میشود.
او ساماندهی معابر و ایجاد فضای سبز در محوطهی جلوخان آرامگاه فردوسی را از دیگر اقدامات در دست انجام در این مجموعه دانست و افزود: این اقدامات از سال ۱۳۸۹ آغاز شدهاند و اکنون مراحل پایانی را سپری میکنند.
نظرات