رصد گسل شمال تبریز بر خط شد
به گزارش روابط عمومی مدیریت بحران شهرداری تبریز به نقل از نصر، با نصب ۱۰ ایستگاه شتاب نگاری در امتداد گسل شمال تبریز، فعالیت لرزهای این گسل بسیار مهم و لرزهزا که در تاریخ زمینلرزههای ایران، زمینلرزههای مخرب و ویرانگری را در پهنه لرزهخیز تبریز موجب شده است، تحت پوشش آنلاین ثبت جنبش لرزهای قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، این اقدام از دیدگاه زلزلهشناسی و زلزلهشناسی مهندسی و مدیریت بحران زلزله میتواند دستاوردهای قابل ملاحظهای برای کشور و به خصوص کلانشهر تبریز داشته باشد.
پوشش آنلاین شتابنگاری گسل شمال تبریز در کنار کار مهم تعیین حریم گسلهای کلانشهر تبریز که به طور موفقیت آمیز با همکاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، دفتر سازمان زمین شناسی در تبریز، مراکز دانشگاهی تبریز، مدیریت بحران شهرداری، نظام مهندسی ساختمان و همکاری کلیه دستگاهها و سازمانهای دولتی انجام یافت، اقدامی مهم در امر کاهش ریسک لرزهای کلانشهر تبریز است که برای اولین بار در تاریخ کشور صورت گرفته است.
ایستگاههایی مانند ایستگاه شتابنگاری بستانآباد در امتداد گسل شمال تبریز، ایستگاه باسمنج در جنوب شرقی تبریز و در امتداد گسل شمال تبریز، ایستگاه شتابنگاری عون بن علی در نزدیکترین نقطه به گسل شمال تبریز (در امتداد ارتفاعات کوه سرخاب تبریز که در واقع پای این ارتفاعات مشرف به شهر تبریز مسیر عبوری گسل امتداد لغز شمال تبریز است) را میتوان از جمله ایستگاههای پوششی گسل لرزهزای تبریز برشمرد.
گسل شمال تبریز بخشی از یک سامانه بزرگی است که از سرحدات شمالغربی تا منتها الیه ارتفاعات 'بزقوش' در شمال میانه به طول تقریبی ۲۵۰ کیلومتر گسترده است.
این سامانه دارای سگمنتهای 'گیلاتو'، 'چالدران' 'خوی'، 'قطعات شمال و جنوب میشو' و قطعات شمالی و جنوبی 'بزقوش' است که تمامی این قطعات از نظر لرزهای فعال هستند.
یادآور می شود پیرو هماهنگی های به عمل آمده فی مابین مدیریت بحران شهرداری تبریز و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و همچنین اداره کل مدیریت بحران استان، در جهت توسعه شبکه لرزه نگاری و سیستم پاسخ سریع در هنگام زلزله (شتابنگار)، در ۴ نقطه از کلانشهر تبریز که عبارتند از: محوطه شهرداری مرکز، تفرجگاه عون بن علی، پارک ارم در حوزه شهرداری منطقه ۱۰ و محوطه ساختمان استانداری دستگاه های شتابنگار نصب و راه اندازی شدند.
نظرات