۹۹ درصد از جمعیت روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان خراسان جنوبی از خدمات نهاد دهیاری برخوردارند
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در زمینه وضعیت پوشش مدیریت روستایی در استان خراسان جنوبی گفت: ۹۹ درصد از جمعیت روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان خراسان جنوبی از خدمات نهاد دهیاری برخوردارند
به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، سعیدرضا جندقیان بیدگلی با بیان مطلب فوق اظهار کرد: استان خراسان جنوبی، یکی از استانهای مرزی شرق کشور است که بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، در برگیرنده ۱۱ شهرستان، ۲۵ بخش و ۶۱ دهستان میباشد.
جندقیان بیدگلی با اشاره به آخرین اطلاعات مرکز آمار ایران افزود: این استان دارای سه هزارو ۵۶۰ آبادی میباشد که تعداد ۹۹۴ روستای آن، بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند و از این تعداد تاکنون، در۹۰۳ روستا، با جمعیتی معادل ۲۸۹ هزاو ۶۳۷ نفر، دهیاری تاسیس شده و تحت پوشش خدمات این نهاد قرار گرفتهاند.
وی افرود: با راهاندازی این تعداد دهیاری، ۹۹ درصد از جمعیت کل روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان خراسان جنوبی از خدمات نهاد دهیاری برخوردار شدهاند.
وی اضافه کرد: درجه مربوط به ۹۶ درصد از دهیاریهای استان خراسان جنوبی از سوی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور تعیین و ابلاغ شده که این رقم حدود حدود ۲۵ درصد از میانگین کشوری بالاتر است.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در ادامه از حضور ۵۴ نفر دهیار زن در عرصه مدیریت روستایی استان خراسان جنوبی خبر داد و حضور پررنگتر زنان در این عرصه را در مقایسه با دورههای پیشین فعالیت شوراهای اسلامی روستایی، امری خجسته عنوان نمود و ابراز امیدواری نمود که روز به رزو شاهد رشد و بالندگی بیش از پیش روستاهای این استان با بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای توسعهای به ویژه نیروی انسانی کارآمد و توانمند باشیم.
جندقیان بیدگلی احداث ۱۵ پایگاه آتشنشانی روستایی و توزیع حدود ۳۰۰ دستگاه انواع ماشینآلات عمرانی و خدماتی توزیع شده بین دهیاریهای این استان را از جمله اقدامات نظام مقدس جمهوری اسلامی برای ارتقای شاخصهای برخورداری خدمات روستایی در این استان دانست و از عزم جدی دولت برای ارتقای کیفیت زندگی در سکونتگاههای روستایی خبر داد.
معاون امور دهیاریها با اشاره به اینکه در استان خراسان جنوبی ۱۱ روستای هدف گردشگری وجود دارد و ۴ شهرستان، ۵ بخش و ۸ دهستان این استان دقیقاً در نوار مرزی کشور واقع شده اند، از دهیاریها و مردم شریف روستایی این استان درخواست کرد تا از ظرفیتهای ارزشمند این استان در زمینههای توسعه گردشگری روستایی، توسعه بازارچههای محلی و مرزی و ... غافل نشوند و از این فرصتها برای افزایش درآمد روستاییان و ایجاد درآمد پایدار برای دهیاریها به بهترین نحو بهرهگیری کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: دهیاران با در نظر داشتن منابع، امکانات و ظرفیتهای بالقوه موجود در استان، میتوانند از فرصتهای به وجود آمده در سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور برای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به طرحهای درآمدزای دهیاریها بهرهگیری نمایند که در این زمینه نگاه ویژهای به روستاها و مناطق مرزی نیز وجود دارد.
جندقیان در پایان ابرازمیدواری نمود که مدیران، دستاندرکاران و کارشناسان عرصه برنامهریزی و مدیریت توسعه روستایی، با بهرهگیری از رویکردهای نوین در نظام برنامهریزی، حرکت به سمت توسعه را تسریع بخشیده و توسعه پایدار روستاها را در سطح استان تحقق بخشند.
لینک اصل خبر در سایت سازمان شهرداریها و دهیاریها
نظرات