معاون مالی اقتصادی شهرداری اهواز: ساختار سامانه نظام جامع درآمدی در شهرداری تدوین و پیاده سازی شد
معاون مالی اقتصادی شهرداری اهواز در نخستین کارگاه آموزشی درآمدهای پایدار شهرداری ها گفت: ساختار سامانه نظام جامع درآمدی در شهرداری تدوین و پیاده سازی شد.
به گزارش سایت شهرداری اهواز در این کارگاه که با حضور بشیری قائم مقام شهردار، آبیار معاون مالی و اقتصادی شهرداری اهواز، سنواتی رئیس و باباپور نایب رئیس و موسوینژاد، حیدری، فلسفی و حاجتی اعضای شورای اسلامی شهر اهواز، شهرداران و معاونین مالی و اقتصادی و مدیران حوزه درآمدی شهرداری ها و تنی چند از اعضای شورای شهرهای استان خوزستان در تالار استاد شهید علی جمالپور برگزار شد. عباس آبیار بیان کرد: در دوره اخیر شهردار اهواز و اعضای شورای شهر شفافیت اطلاعات را در حوزه مالی در دستور کار قرار دادند و در این زمینه اقدامات بی سابقه ای در شهرداری در جریان است.
وی ادامه داد: بر این اساس ساختار سامانه نظام جامع درآمدی تدوین و پیاده سازی شد که براساس آن کلیه مسایل مالی در شهرداری یکپارچه شد.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری اهواز با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده در زمینه شفافیت اطلاعات بیان کرد: دفتر مطالبات شهری در شهرداری به ریاست شهردار اهواز و با حضور قائم مقام شهردار، بنده و مدیرکل اداره درآمد تشکیل شد. در این دفتر مطالبات شهرداری شامل چک های برگشتی، مطالبات آلایندگی، مطالبات ارزش افزوده، مطالبات از ادارات مختلف و...ضمن شفاف سازی به تفکیک مورد بررسی قرار گرفته و پیگیری و با ارگانهای مختلف جلسات متعددی انجام می شود.
این مقام مسئول ادامه داد: یکی از اقدامات مغفول در زمینه شفاف سازی اطلاعات، پروژه بزرگ ممیزی املاک اهواز است که با اصرار و پیگیری شخص شهردار اهواز انجام می شود. از سال ۸۴ تاکنون ممیزی املاک نداشتیم و انجام این کار ضروری بود.
وی تاکید کرد: این فعالیت ها، پیشرفت در حوزه درآمدی شهرداری نسبت به مدت مشابه سال گذشته را در پی داشته است.
آبیار با بیان اینکه حوزه سرمایه گذاری شهرداری اهواز در این دوره به صورت اساسی متحول شده است اذعان کرد: در ماههای اخیر حداقل ۵ پروژه بزرگ و موثر سرمایه گذاری در زمینه های تفریحی، سلامت، اقتصادی و...قطعی شده و بزودی عملیات اجرایی آن ها آغاز می شود. این پروژه علاوه بر مزایای ذاتی خود، باعث ایجاد ارزش افزوده در محلات مورد نظر و ایجاد محرک توسعه می شود.
وی ابراز امیدواری کرد این اقدامات تا پایان دوره پنجم شورای شهر به ثمر بنشیند.
معاون شهردار اهواز در ادامه مولفه های توسعه پایدار شهری را برشمرد و گفت: تعادل پویا بین مولفه های محیط زیست، پایداری اجتماعی و پایداری اقتصادی به عنوان سه ضلع اصلی، توسعه پایدار شهری را تشکیل می دهند که در این میان حتما باید توسعه انسانی را در نظر بگیریم، در غیر اینصورت این توسعه ناقص خواهد بود. برای توسعه شهری مهمترین فاکتور، منابع درآمدی است که باید برای اجرای برنامه های استراتژیک و اجرایی در راستای توسعه پایدار شهری محقق شود.
آبیار تصریح کرد: اکنون مهمترین فاکتور توسعه شهری که همانا منابع درآمدی است تبدیل به یکی از مهمترین چالش توسعه شهری و به مهمترین دغدغه مدیران، برنامه ریزان و تصمیم گیرندگان در حوزه مدیریت شهری تبدیل شده است.
این مقام مسئول هشدار داد: اگر نتوانیم به منابع درآمدی پایداری دست پیدا کنیم، قطعاً بزودی شاهد چالش های جدی در مدیریت شهری خواهیم بود. بنابراین باید دست به دست هم دهیم و به فکر راهکارهای اساسی باشیم.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری اهواز در تبیین این مشکل اظهار کرد: نظام جامع درآمدی شهرداریها تعریف نشده است. قانون شهرداریها نیاز به بازنگری اساسی دارد. لزوم استفاده از منابع جدید برای شهرها در راستای توسعه پایدار شهر ضروری است. این مسایل نیاز به ریشه یابی و بررسی دقیق دارد.
عباس آبیار تشریح کرد: به دلیل تعریف نشدن نظام جامع درآمدی، آمارهای متفاوتی از درآمدهای پایدار در شهرهای مختلف موجود است. مثلا اگر بودجه های محقق شده سالهای ۹۳، ۹۴ و ۹۵ شهرداری اهواز را بررسی کنیم در می یابیم که نیمی از درآمد محقق شده پایدار آن مربوط به سهم شهرداری از ارزش افزوده است. عوارضی که بعدها در قالب مالیات بر ارزش افزوده تجمیع شده و طبق قانون قرار بود که به شهرداری ها بازگردانده شود و اگر این بخش را هم حذف کنیم صرفاً ۲۰ درصد درآمد پایدار شهری را داشته ایم.
وی با اشاره به دیگر منابع درآمدی بیان کرد: رونق سرمایه گذاری به تنهایی توسعه پایدار شهری را تضمین می کند، اما در شرایط فعلی هنوز به درآمدهای پایدار شهری نیازمندیم. امیدوارم اعضای شورای شهر نیز با توجه به تجربیات دیگر شهرها، همکاری لازم را در جهت احقاق حقوق از دست رفته شهرداری و حمایت های لازم از این مجموعه را انجام دهند.
این مقام مسئول یادآور شد: توجه داشته باشیم در حوزه درآمدزایی شهری نباید به هر ترفندی متوسل شد و منابع اساسی شهر هزینه شود. منابع ماندگاری که باید به نسل های بعد منتقل شود. صرفاً نباید به امروز خود توجه کنیم. باید به آیندگان نیز توجه داشته باشیم.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری اهواز با اشاره به برگزاری نخستین کارگاه آموزشی درآمدهای پایدار شهرداری ها گفت: با توجه به اهمیت ویژه موضوع مقرر شد تا از آقایان رزمی و ملک صنیع که از جمله کارشناس خبره حوزه درآمدی و مسبب تحولات جدی در زمینه درآمدی در تهران بودند دعوت کنیم تا از تجربیات آنها بهره بگیریم. مشکلات بسیار است و فرصت آزمون و خطا کردن نداریم، بنابراین باید از تجربیات موفق درس بگیریم و آنها را در توسعه شهر به کار بگیریم.
آبیار به برخی از سرفصل های درآمدی این کارگاه اشاره کرد و گفت: در این کارگاه موضوعات مهم و متنوعی همچون اصول ومبنای درآمدهای شهرداری، قوانین و ضوابط درآمدی شهرداری همچون عوارض نوسازی، کسب و پیشه، تابلو، خودرو، بهای پسماند، مالیات بر ارزش افزوده، آخرین مصوبات طرح جامع درآمدهای پایدار و...بحث و بررسی شد.
وی تاکید کرد: قطعاً این قبیل کارگاهها به صورت هدفمند و کاربردی ادامه خواهند داشت.
معاون شهردار اهواز با اشاره به ضرورت رایزنی های گسترده برای احقاق حقوق شهر خطاب به همکاران خود در دیگر شهرهای استان گفت: همه ما به نوعی با نمایندگان خود در مجلس شورای اسلامی در ارتباط هستیم. باید حساسیت موضوع را برای نمایندگان مجلس تبیین کرده تا آنها بتوانند آگاهانه از حق و حقوق شهرداری که در واقع حقوق مردم است، دفاع و قوانین عادلانه را تصویب کنند.
آبیار همچنین از حضور اعضای شورای اسلامی شهر تشکر کرد و گفت: خوشحالم که رئیس شورای شهر در جمع ما هست. وی با توجه به سوابق و جایگاه فعلی به عنوان رییس شورای اسلامی شهر می تواند در این زمینه کمک شایانی کند.
گفتنی است در این کارگاه، رزمی مدیر کل سابق اداره کل تشخیص و وصول درآمد و مشاوره کنونی درآمد حوزه مالی اقتصادی شهرداری تهران و ملک صنیع قائم مقام سابق اداره کل تشخیص و وصول درآمد و مشاور کنونی کمیسیون برنامه بودجه شورای شهر تهران سخنرانی کردند.
نظرات