نجات بزرگترین اکوسیستم طبیعی آذربایجان غربی با بهره گیری از فاضلاب تصفیه شده
روز به روز بر وسعت شهرها افزوده می شود و با توجه به افزایش مهاجرت از روستا به شهرها و افزایش جمعیت، موضوع حفظ محیط زیست و توجه به جلوگیری از آلودگی هوا موضوعی مهم تلقی می شود.
از سوی دیگر با گسترش زندگی ماشینی و عدم توجه شهروندان به منافع همگانی، شاهد افزایش آلودگی محیط زیست می شویم که این آلودگی، زندگی انسان و حیوانات را در معرض خطر قرار داده است.
از سوی دیگر فاضلاب ها نیز منبع دیگر آلودگی محیط زیست هستند که جمع آوری و دفع بهداشتی آن می تواند محیط زیست را نجات دهد، در این میان تصفیه فاضلاب و پالایش آب مصرف شده نیز اقدامی است که در راستای برگشت آب مصرفی شهروندان به چرخه محیط زیست انجام می شود و می تواند گام موثری در بهبود وضعیت موجود بردارد.
از جایی که دریاچه ارومیه یکی از اکوسیستم های مهم و طبیعی استان، با بحران کم آبی و خشک شدن مواجه است، برگشت آب مصرف شده پس از پالایش و تصفیه، می تواند در بهبود وضعیت موجود در دریاچه ارومیه موثر واقع شود و تا حد قابل توجهی، جلوی مرگ بزرگترین دریاچه شور جهان را بگیرد.
شاید روزی بشر به قدری پیشرفت کند که بتواند آب مصرف شده را به چرخه آب شرب بازگرداند ولی این اقدام به دلیل هزینه بر بودن و دلایل روانی، هم اکنون این امر مقدور نبوده و جنبه عملی به خود نگرفته است.
با تمام این اوصاف، اهمیت جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب به موضوع جدی در شهرها تبدیل شده است که متولی این کار عظیم محیط زیستی، به عهده شرکت آب و فاضلاب شهری واگذار شده و شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی نیز توانسته در این زمینه گام های استواری بردارد.
۶۴.۲ درصد جمعیت شهری آذربایجان غربی زیر پوش شبکه فاضلاب هستند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی با اشاره به توسعه شبکه فاضلاب شهری آذربایجان غربی، اظهار داشت: ۶۴.۲ درصد جمعیت شهری آذربایجان غربی زیر پوشش خدمات فاضلاب بوده و توسعه شبکه فاضلاب در استان همچنان ادامه دارد.
رسول اکبری اظهار داشت: یک میلیون و ۳۹۵ هزار و ۵۱۶ نفر تحت پوشش شبکه فاضلاب آذربایجان غربی قرار دارند.
وی با بیان اینکه در مجموع ۳۶۸ هزار و ۱۳۳ فقره انشعاب فاضلاب در استان واگذار شده است، ادامه داد: ۵۳۹ هزار و ۴۷۰ فقره آحاد فاضلاب در استان واگذار شده است.
این مسئول با بیان اینکه فاضلاب جمعیت شهری استان آذربایجان غربی به صورت کاملا بهداشتی جمع آوری می شود، خاطرنشان کرد: شبکه جمع آوری فاضلاب استان با قطر بزرگتر از ۲۰۰ میلی متر به دو صورت سنتی و مدرن انجام می گیرد که طول شبکه مدرن ۲ هزار و ۷۳۴.۵کیلومتر و طول شبکه سنتی نیز ۳۳۱.۶ کیلومتر است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی طول خطوط انتقال فاضلاب استان را ۸۲ کیلومتر اعلام کرد و اظهار داشت: تعداد تصفیه خانه فاضلاب در مدار بهره برداری استان نیز ۱۰ واحد بوده و ظرفیت این تصفیه خانه های فاضلاب نیز ۳۰۰ هزار مترمکعب در شبانه روز است.
شهرهای ارومیه، بوکان، پیرانشهر، خوی، سردشت، سلماس، قره ضیاالدین، مهاباد، میاندوآب و نقده در حال بهره برداری می باشد و مدول سوم سامانه فاضلاب ارومیه با ۵۰۰ میلیارد ریال، مدول سه سامانه فاضلاب خوی با ۴۸۰ میلیارد ریال و سامانه فاضلاب گلمان با ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده، در دست احداث بوده و پیش بینی می شود سامانه فاضلاب گلمان تا پایان سالجاری وارد مدار بهره برداری شود.
اکبری تعداد آزمایشگاه های فاضلاب استان را ۹ واحد اعلام کرد و گفت: تعداد شهرهایی که دارای انشعاب فاضلاب هستند نیز ۱۱ شهر بوده ولی تاسیسات فاضلاب در ۱۳ شهر استان وجود دارد که در آینده نزدیک در دو شهر دیگر نیز با نهایی شدن عملیات اجرایی، واگذاری انشعاب آغاز می شود.
وی ادامه داد: شهرهای خوی، میاندوآب، بوکان، مهاباد، سلماس، ارومیه دارای آزمایشگاه فاضلاب هستند.
واگذاری ۱۰۷۱۰ فقره انشعاب جدید فاضلاب در شهرهای آذربایجان غربی طی سالجاری
اکبری اظهار داشت: طی ۹ ماه امسال۱۰ هزار و ۷۱۰ فقره انشعاب فاضلاب در شهرهای مختلف آذربایجان غربی واگذار شده است.
وی تصریح کرد: از این تعداد انشعاب واگذار شده، ۸ هزار و ۴۴۹ فقره انشعاب نصب شده است، وی با اشاره به حجم لوله گذاری فاضلاب، تصریح کرد: به منظور توسعه خدمات فاضلاب به شهرهای مختلف آذربایجان غربی طی این مدت ۱۰۶.۸ کیلومتر لوله گذاری فاضلاب را در استان شاهد هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی حجم فاضلاب جمع آوری شده استان طی ۹ ماه نخست امسال را ۷۲ میلیون مترمکعب عنوان کرد و گفت: در این مدت به یک هزار و ۴۹۵ مورد اتفاقات شبکه رسیدگی شده است.
اکبری رسیدگی به ۴ هزار و ۸۰۰ فقره اتفاقات انشعاب فاضلاب و بازسازی و احداث یک هزار و ۲۰۰ فقره دریچه فاضلاب را از دیگر اقدامات آب و فاضلاب شهری استان طی ۹ ماه گذشته اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی در ادامه با بیان اینکه آذربایجان غربی دارای ۳۸ شهر است، ادامه داد: شهرهای تازه تاسیس فاقد شبکه فاضلاب هستند که احداث شبکه در این شهرها در دستور کار قرار دارد که برای این منظور نیازمند تامین اعتبارات ویژه هستیم.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی استانی طولی است، اظهار داشت: با توجه به وسعت، طولی بودن آذربایجان غربی و در مواردی صعب العبور بودن بسیاری از مناطق، به ویژه مناطق مرزی، علاوه بر اینکه هزینه اجرای پروژه آب و فاضلاب در این مناطق بالا است، زمان زیادی نیز برای اجرای پروژه ها در این مناطق محتمل می شویم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی با بیان اینکه این شرکت در راستای آبرسانی به مناطق مختلف شهری گام های استواری برداشته است، اعلام کرد: ۱۰۰ درصد جمعیت شهری استان از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی بهره مند هستند و در صورت تخصیص اعتبار، شاهد بهره مندی تعداد بیشتری از جمعیت شهری استان از شبکه جمع آوری فاضلاب خواهیم بود.
لینک اصل خبر در سایت شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان غربی
نظرات