پیش بینی ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای نوسازی بافت های فرسوده شهری
سرپرست شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران (وابسته به وزارت مسکن وشهرسازی) گفت : امسال برای نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده شهری ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده که نسبت به سال ۸۹ رشد دو برابری را نشان می دهد .
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) محمد حسین جوانمردی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبار نوسازی و بهسازی نقش بسزایی در توسعه برنامه عمران و بهسازی شهری خواهد داشت و علاوه براین منجر به ایمن سازی و مقاوم سازی واحد های مسکونی شهری می شود .
وی افزود: براساس پیش بینی صورت گرفته در لایحه بودجه سال جاری ،اعتبارات ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی نیز نسبت به سال ۸۹ از رشدی دو برابر برخوردار خواهد شد .
جوانمردی از ناپایداری ، ریزدانگی و نفوذ ناپذیری به عنوان سه فاکتور اساسی در ارتباط با فرسودگی نام برد و گفت : بافت هایی با بیش از ۵۰ درصد اسکلت کم دوام و بی دوام ، علاوه براین افزون بر ۵۰ درصد بلوک هایی که کمتر از ۲۰۰ متر مربع مساحت داشته باشند و نیز بیش از ۵۰ درصد قطعات بلوک ها معابری با عرض کمتر از شش متر از مشخصه های بافت فرسوده محسوب می شود.
وی افزود: نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده شهری در دولت دهم از شتاب لازم برخوردار شد و در سال گذشته تسهیلات مربوط به مسکن مهر برای ۶۰ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی واقع در بافت های فرسوده شهری اختصاص یافت .
آمارها نشان می دهد طی برنامه های اول (۷۲-۱۳۶۸) ، دوم ( ۷۸-۱۳۷۴) و سوم ( ۸۳-۱۳۷۹) توسعه کشور در مجموع با صرف سه هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال یکهزار و ۸۶ هکتار از اراضی واقع در بافت های فرسوده شهری نوسازی و بهسازی شد .
جوانمردی تصریح کرد : در طول چهارمین برنامه توسعه کشور (۸۸-۱۳۸۴) در مجموع سه هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی بافت فرسوده شهری به میزان ۵٫ ۲ برابر سه برنامه گذشته نوسازی بافت های فرسوده شهری صورت گرفت .
به گفته وی ،طی پنج سال برنامه چهارم توسعه هفت درصد از اراضی بافت فرسوده شهری در کشور نوسازی شد .
جوانمردی شرط اصلی تحقق برنامه های نوسازی بافت های فرسوده شهری را مشارکت همگانی مردم دانست و از رسانه های جمعی دعوت کرد تا در این ارتباط زمینه سازی لازم را به عمل آورند .
نظرات