دکتر غفوری فرد در آیین گشایش نهمین کنفرانس ملی ...

به گزارش پایگاه خبری توانیر ، دکترحسن  غفوری فرد رئیس انجمن مهندسین برق والکترونیک ایران در این مراسم پیرامون موضوع روندهای جهانی آینده انرژی، به چاشهای موجود بر سر راه انرژیهای فسیلی اشاره کرد که مواردی چون بالا رفتن صرفه اقتصادی سلولهای فتو ولتائیک و افزایش راندمان نسل سوم این نوع مولد از ۳.۸ درصد در سال ۲۰۱۰به حدود ۲۴ درصد در سال ۲۰۱۸،افزایش قیمت نفت به ۸۰ دلار،تغییرات جدی در نظام یارانه مصرف انرژی در برخی کشورها،افزایش ریسک تامین نفت و گاز،افزایش ۱.۶ درصدی الایندگی انرژی در ۲۰۱۷ پس از ۳ سال ثبات وانعطاف پذیری شبکه و امنیت سایبری را شامل میشود.

وی با اشاره به اهمیت روز افزون انرژی برق درجوامع بشری و تغییر بنیادین در روشهای تولید،انتقال وذخیره سازی برق تاکید کرد:تضمین برق مطمئن ومقرون به صرفه با رعایت ملاحظات زیست محیطی،قلب اقتصاد جهان در قرن ۲۱ است.

دکتر غفوری فرد سهم برق ازانرژی نهایی مصرفی درجهان را ۱۹ درصد عنوان کرد و افزود:۴۹ درصد از انرژی مورد نیاز برق جهان از زغال سنگ و ۴۰ در صد از گاز طبیعی تامین میشود،نیمی از سرمایه گذاری جهانی بخش انرژی در صنعت برق انجام میشود و۳۹ درصد هزینه خانوارها در جهان به برق اختصاص دارد.

وی افزود در اینده سوختهای زغال سنگ و گازنقش اساسی در تولید برق خواهند داشت و با توجه به افزایش ظرفیت مولد های تجدید پذیر از ۰.۲درصد در سال ۲۰۰۰ به ۶درصد در ۲۰۱۸و پیشی گرفتن افزایش سالانه ظرفیت مولد های بادی و خورشیدی نسبت به نیروگاههای با سوخت فسیلی،نقش نیروگاههای تجدید پذیر در آینده افزایش می یابد.

وی میزان سرمایه گذاری جهانی در بخش برق طی سال ۲۰۱۷ را برای دومین سال متوالی از مجموع سرمایه گذاری انجام شده در بخشهای نفت و گاز بیشتر عنوان کرد و افزایش اقبال سرمایه گذاران به صنعت برق را بیانگر آینده روشن این صنعت زیر بنایی دانست.

مهندس میرزایی رئیس کمیته برگزار کننده کنفرانس و مدیر عامل نیروگاه دماوند در این مراسم از حضور ۷۵۰ شرکت کننده در این کنفرانس خبر داد و با اشاره به استقرار ۳۰ شرکت مرتبط با صنعت نیروگاهی در نمایشگاه جانبی کنفرانس اظهار داشت: از مجموع۲۷۲ مقاله ارسالی به دبیرخانه کنفرانس ۲۵۹ مقاله مرتبط شناخته شد واز این تعداد ۱۰۳ مقاله از سوی داوران برای ارایه مورد پذیرش قرار گرفت.

برپایه این گزارش از مجموع ۴۴ مقاله که جهت ارایه شفاهی انتخاب شد،۱۸ مقاله در محور بهره برداری،۶مقاله در محور مکانیک،۶ مقاله در محور الکتریک ، ۶مقاله در محور شیمی،ایمنی و محیط زیست،۴ مقاله در محور مدیریت دانش و ۴ مقاله در محور بازار برق بود و ۴ کارگاه آموزشی و ۳ نشست تخصصی نیز برگزار شد.

دکتر گئورگ قره پتیان معاون تحصیلات تکمیلی و پژوهشی دانشکده مهندسی برق دانشگاه امیر کبیرسخنران علمی این کنفرانس بود که پیرامون ریز شبکه های هوشمند و نقش ذخیره سازها به ایراد مطالب پرداخت.وی در ادامه به ساخت نخستین ذخیره سازانرژی برق از نوع فلایول و ریز شبکه نمونه مرتبط با ان در این دانشگاه اشاره کرد و ریز شبکه ها را چارچوبی برای گسترش ایده های شبکه های هوشمند دانست.فلایویل ذخیره ساز الکترو مکانیکی است که سریع ترین آن با ۱۰۰ هزار دور در دقیقه در ناسا ساخته شده و در خودروهای برقی،قطارهای پر سرعت،ماهواره ها،فضا پیما و مولدهای پراکنده به ویژه بادی کاربرد دارد.

در ادامه این مراسم دکتر توکلی سیر تکامل توربین گاز در ایران و جایگاه هشتم کشورمان در این عرصه که تماما به یمن تحریمهای همه جانبه کشور میسر شد را تشریح کرد و در ادامه نمایشگاه جانبی کنفرانس افتتاح شد.

EndFragment


لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    منبع خبر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات