«محله ما» آغازی برای توسعه اجتماعات محلی
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، محمدهادی مهدینیا در آیین آغاز طرح «محلهما» با بیان اینکه پرداختن به اجتماعات محلی و توسعه آنها، یکی از بحثهای اصلی و استخواندار امروز شهرسازی روز دنیاست، اظهارکرد: این ادبیات بخش غالب شهرسازی در قرن ۲۱ را شامل میشود به نحوی که کارها در واحد محلات، بعنوان کوچکترین واحد تقسیمات شهری و با شاخصه مشارکت مردمی باید اتفاق بیفتد.
وی افزود: وقتی که شهر را بعنوان یک موجود زنده میشناسیم، باید تمامی شاخصه های یک موجود زنده را برای آن متصور باشیم؛ شهرهم همچون سایر موجودات دچار فرسودگی، بیماری و کاهش رونق میشود و لذا نیازمند درمان و مداراست.
مهدینیا این درمان و مدارا را دارای روش های مختلفی دانست و گفت: در شهرسازی امروز، بجز روش فریز کردن، میتوان از روش شهرسازی تاکتیکال استفاده کرد و بهرهبرد؛ اقداماتی کوتاه مدت و وسیع که تغییراتی بلندمدت و کلان را در پی دارد.
رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر مشهد با تاکید بر اینکه این اقدامات کوچک از نوع مکانرویداد است و میتوانند ایجاد اثر موجی کنند، تصریح کرد: نمونه های مختلفی از این سبک و با این رویکرد در کشور انجام شده که هیچکدام حمایت مدیریت شهری را در پی نداشته است؛ بسیار خرسندیم که این اتفاق در شهر مشهد با نگاه ویژه اعضای شورای شهر و شهردار همراه شده و از سوی آنها پشتیبانی میشود.
مهدینیا گفت: حکمروایی خوب در شهر جز با مشارکت مویرگی شهروندان محقق نمیشود که باید در بازه زمانی و جغرافیای مکانی متعدد محقق گردد.
وی با اشاره به عدم حاکم بودن سلسه مراتب در نظام انتخابات شهری، اظهارکرد: در برخی از کشورها، شوراهای اجتماعی محلات از سوی شهروندان، اعضای شورای مناطق از سوی محلات و اعضای شورای شهر از سوی شورای مناطق مشخص میشوند و همین روش سبب میشود اعضای شورای شهر خود را موظف به پاسخگویی مناطق بدانند.
مهدینیا افزود: امروز این خلاء میان شهروندان و اعضای شورای شهر و مدیریت شهری را شوراهای اجتماعی محلات پر کردهاند که این شوراها در ارتباط با بدنه متخصص، دانشجویی و شهروندان است.
رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر مشهد در پایان اظهار امیدواری کرد تا آغاز طرح «محله ما» نقطه شروعی در مفهوم توسعه اجتماعات محلی و در مفهوم بزرگتر، حکمروایی خوب شهری باشد.
نظرات