احیای بافت فرسوده با کمترین تنش اجرا شود
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه اجرای ضعیف و بی تجربگی مدیران اجرایی در احیای بافت فرسوده در مواجهه با مالکان، شیرینی نیتهای پاک این قانون را به کام تلخ می کند، گفت: اجرای مراحل مصوبه احیای بافتهای فرسوده باید با کمترین تنش و بیشترین سرعت انجام شود.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) غلامرضا شیران صبح یکشنبه در جمع مسئولان شهری با بیان اینکه اجرای احیای بافتهای فرسوده تضمین کننده تامین خدمات عمومی، دسترسی آسان به معابر و فضای سبز است، اظهار داشت: احیای بافتهای فرسوده باید بر اساس ضوابط شهرسازی و معماری ایرانی - اسلامی و بومی هر منطقه باشد.
وی افزود: از میان ۶۴ هزار و ۵۲۱ هکتار بافت فرسوده در ۳۴۲ شهر کشور ۳٫۳ درصد از آن در شهر اصفهان وجود دارد.
این عضو شورای شهر اصفهان با اشاره به اینکه قانونگذاران و ناظران دولتی و نمایندگان مجلس از بافتهای فرسوده به دلیل پیچیدگی ارزیابی دقیقی نداشته اند، تصریح کرد: این قانون گذاران برای اصلاح، ترمیم و تکمیل بافتهای فرسوده از طریق تعاملات دستگاه های مجری باید بازنگری های لازم را در برخی از بندهای این قانون اعمال کنند.
وی با بیان اینکه بافتهای فرسوده تنها از لحاظ فیزیکی مستعمل شده اند، تاکید کرد: این بافتها ساکنان پویا، اصیل، مومن، و مذهبی دارند و هرگز نباید به بهانه نوسازی و تشکیل شهری جدید معماری این ارزشها را مخدوش و سکنه آن را آواره کرد.
شیران اضافه کرد: باید مجریان در احیای بافتهای فرسوده نهایت تلاش خود را در حفظ ساکنان آن منطقه و آداب و رسوم و مراسمهای مردم آن محله داشته باشند و نباید نوگرایی فیزیکی این ارزشها را به نفع عده ای فرصت طلب از بین ببرد.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: انجام مراحل مصوبه احیای بافتهای فرسوده باید به شیوه ای پاک، سالم، پیوسته، به نفع مردم محله و با کمترین تنش و بیشترین سرعت با محوریت محله محوری در طراحی های مسکن و نیازهای خدماتی و حمل و نقب مدیریت، پایش و نظارت شود.
وی یادآور شد: به نظر می رسد در نحوه طراحی شهری و زیست محیطی در بافتهای فرسوده باید فضاها را طوری پیش بینی کرد تا مکانهای آرام و بدون خودرو و آلاینده با طراحی های سبز و زیست محیطی در دسترس باشد.
شیران بیان داشت: باید طراحان ظوابط طراحی این محله ها را بیش از پیش مورد بازنگری قرار دهند و مفیدترین، کم هزینه ترین و زیباترین طرح ها را به اجرا گذارند.
وی ادامه داد: اتوبان سازی در شهرها و تملک خانه ها و اراضی اطراف این اتوبانها بخش هایی از خانه ها و املاک بافت های فرسوده را از بین می برد و مالکان آنها را آواره می کند و به جای سیمای شهری در کنار اتوبانها برج های چندین طبقه ساخته می شود و برج سازان به نوائی می رسند.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه موضوع اتوبان سازی یک موضوع با اهمیت و حساس است و تنها جنبه حمل و نقل ندارد، تصریح کرد: باید به عواق اتوبان سازی بیشتر فکر کرد و مراحل تصویب و شیوه های طراحی آنها در اطراف بافتهای فرسوده به نحوی باشد که کمترین ضایعات را به دنبال داشته باشد.
وی اظهار داشت: عرض معابر نیز باید به گونه ای باشد که حرمت و اصالت و مالکیت مردم حفظ شود و حمل و نقل غیر موتوری و آرامی را داشته باشد.
شیران تاکید کرد: اگر قانون ضعف دارد باید اصلاح شوئد و اگر ضعف ندارد باید خوب اجرا شده و اگر خوب اجرا نشود باید کمیته هایی مرکب از دولتیها و مجلسی ها نظارت کنند به نحوی که بر مردم ظلم نشود.
وی به احیای بافت فرسوده همت آباد در منطقه شش شهر اصفهان اشاره کرد و گفت: این منطقه با بیش از ۲۴۰ شهید و هزار جانباز و چندین آزاده از جمله محلات نمونه کشور است.
وی اظهار داشت: مردم این محله استحقاق دریافت باکیفیت ترین خدمکات را دارند از این رو باید حقوق، حرمت و مالکیت مردم این منطقه به موازات احیای بافت فرسوده حفظ شود.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: مسئولان شهری باید به دور از هر گونه تهدید و ایجاد فضای رعب و بلاتکلیفی، از شیوه های مناسب و درخور شان مردمی انقلابی استفاده کنند تا مردم نیز نهایت همکاری و همراهی با مسئولان شهری را داشته باشند.
نظرات