رشد ۱۰درصدی تعداد پروازها در بهار امسال
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی فرودگاههای کشور با بیان اینکه تعداد پروازها در سه ماهه اول سال جاری از ۱۰ درصد رشد برخوردار شده است، گفت: اگرچه فرودگاههای ما اقتصادی نیستند، اما سرمایهگذاران میدانند که چهطور باید فرودگاهها را اقتصادی کنند.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) محسن اسماعیلی، امروز در نشستی خبری که به مناسبت سالروز تاسیس این شرکت برگزار شد با بیان اینکه سال گذشته اعزام و پذیرش ۴۲ میلیون مسافر در سطح فرودگاههای کشور انجام شد، اظهار کرد: طی سه ماههی اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال ۱۳۸۹ بالغ بر ۳۰ درصد رشد در اعزام و پذیرش مسافر و ۲۵ درصد در اعزام و پذیرش بار داشتیم.
وی با تاکید بر اینکه تعداد پروازها در سه ماهه اول سال جاری از ۱۰ درصد رشد برخوردار شده است، گفت: نشست و برخاست پروازهای بینالمللی نیز رشد مناسبی داشته است.
او ابراز امیدواری کرد که حضور شرکتهای داخلی و خارجی در ۵۴ فرودگاه کشور بیشتر شود تا مردم از خدمات استقبال کرده و در پی آن برای فرودگاهها درآمد نیز ایجاد شود.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی فرودگاههای کشور با بیان اینکه سال گذشته درآمد شرکت فرودگاهها ۳۱۰ میلیارد تومان بود، اضافه کرد: کلیهی درآمدهای پیشبینی شده در سال ۱۳۸۹ محقق شد.
اسماعیلی در ادامه با اشاره به اینکه بالغ بر ۵۰ پروژهی عمرانی در سطح ۵۰ فرودگاه کشور و ۳۲ پروژهی عملیات هوانوردی در سال جاری تعریف شده است، اظهار کرد: هم چنین ۱۳ پروژهی تجهیزات و تسهیلات فرودگاهی در برنامه قرار دارند که مجموعهی آنها با اعتباری حدود ۱۵۰ میلیارد تومان در سطح ۵۴ فرودگاه کشور اجرا میشود.
وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه بخشی از فعالیتها در فرودگاهها میتواند از تصدی ما خارج شود، فرصتهای سرمایهگذاری ایجاد شده است.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی فرودگاههای کشور با اشاره به برگزاری چندین نمایشگاه در سطح استانها با همکاری استانداران افزود: دومین نمایشگاههای فرصتهای سرمایهگذاری در فرودگاههای کشور مورد استقبال سرمایهگذاران قرار گرفت و بالغ بر ۳۲ تفاهمنامه و قرارداد مطرح شد که برخی برای اجرای پروژهها منجر به قرارداد شده و برخی در مرحلهی مذاکره قرار دارند.
وی افزود: اگرچه فرودگاههای ما اقتصادی نیستند، اما سرمایهگذاران میدانند که چهطور باید فرودگاهها را اقتصادی کنند.
او با اشاره به استقبال از سرمایهگذاری در فرودگاه حضرت امام خمینی (ره) خاطر نشان کرد: برای سرمایهگذاری معادل دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان با پنج شرکت وارد مذاکره شدهایم که برنامههای خود را طی دو ماه آینده اعلام میکند.
وی افزود: شرکتهایی که تجربه و تخصص کافی داشته و موارد مورد نظرمان و همچنین زمانبندی را رعایت کرده باشند، عملیات اجرایی را آغاز میکنند.
او با بیان اینکه برای سرمایهگذاری در فرودگاه مهرآباد، مشهد، اصفهان، بندرعباس مذاکرات خوبی انجام شده است، اظهار کرد: ۳۰۰ سرمایهگذاری حقیقی و حقوقی شناسایی شدند که با رعایت اصل مشتریمحوری که اساس کار ما است، ارتباط بین سرمایهگذاری و شرکت برقرار میشود.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی فرودگاههای کشور سال ۱۳۸۹ را برای شرکت فرودگاههای کشور همراه با موفقیت اعلام و اضافه کرد: درآمدهای پیشبینی شده محقق و فرصتهای خوبی در فرودگاههای کشور ایجاد شد.
وی با اشاره به ایجاد زمینهی اشتغال و همچنین درآمدزایی در فرودگاه به ویژه فرودگاه امام (ره) اظهار کرد: درآمد فرودگاه امام (ره) ۱۰۰ میلیارد تومان بود و همچنین حدود ۶۰۰ میلیارد برای دستگاههای دیگر درآمد ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه ۴۰۰ میلیارد تومان برای گمرک و ۲۰۰ میلیارد تومان برای شرکتهای هواپیمایی ایجاد شد، اضافه کرد: رشد پرواز در فرودگاه امام طی سه ماه اول سال جاری به ۳۰ تا ۴۰ درصد میرسد و پیشبینی میکنیم تا پایان سال حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان درآمد محقق شود که از این میزان سهم فرودگاه امام (ره) حدود ۲۰ درصد است.
اسماعیلی با اشاره به اقتصادی بودن سه فرودگاه امام(ره)، مهرآباد و مشهد تصریح کرد: بنا بر برنامه در سال جاری فرودگاههای اصفهان، شیراز و تبریز اقتصادی میشوند و در این راستا گام موثری برداشته شده است.
وی با اشاره به اینکه رشد پذیرش مسافر در فرودگاه شهید هاشمینژاد مشهد قابل توجه است، گفت: ۱۰ هزار مترمربع برای ترمینال پروازهای زیارتی در این فرودگاه اختصاص داده شده است و با توجه به فضاهای اختصاص داده شده برای پروازهای خارجی و پروازهای داخلی و استقبال مناسب سرمایهگذاران از سرمایهگذاری در این فرودگاه امکان تبدیل این فرودگاه به کانون زیارتی وجود دارد.
او در ادامه با اشاره به اینکه شرایط فعلی فرودگاه مهرآباد بسیار دشوار است، گفت: فضاهای این فرودگاه طی سالهای گذشته تبیین شده و نیازمند ساماندهی، بهسازی و بازسازی است.
وی با بیان اینکه درباره این فرودگاه کارهای مطالعاتی در دست انجام است، خاطر نشان کرد: بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان برای ارتقاء سطوح پروازی فرودگاه امام (ره) اختصاص داده میشود.
وی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۱۲ میلیون مسافر در فرودگاه مهرآباد سرویسدهی شدند، گفت: موضوع ضررده بودن یک فرودگاه با وجود یک فرودگاه در یک منطقه متفاوت است، چرا که فرودگاهها در توسعه اقتصادی مناطق نقش موثری دارند.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی فرودگاههای کشور با بیان اینکه علاوه بر شرایط بحرانی در سایر مواقع وجود فرودگاهها موجب رشد اقتصادی میشود، دربارهی درباره اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها اظهار کرد: با اجرای این قانون هزینههای فرودگاهها بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان افزایش یافته است که این هزینهها باید به نوعی پوشش داده شود.
وی با بیان اینکه به دنبال کاهش هزینهها هستیم و در این راستا استفاده از انرژی که به صرفه باشد را به فرودگاهها ابلاغ کردهایم، گفت: ما مکلف به اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها هستیم و شاید بتوان گفت اجرای این قانون میتواند راهکار برونرفت از این بحران باشد و فرهنگ درست مصرفکردن را توسعه دهد.
او توسعهی اپرون و عوامل پروازی فرودگاه اهواز تکمیل و راهاندازی ترمینال بینالمللی بندر عباس، توسعه پروازی و راهاندازی ترمینال بیرجند، روشنایی باند دوم فرودگاه تبریز، شروع عملیات اجرایی تکنیکال بلوک زاهدان، اتمام پروژه بهرهبرداری از ترمینال رشد، بهسازی فرودگاه شیراز تکمیل و توسعهی ترمینال و سطوح پروازی فرودگاه شهید هاشمینژاد مشهد، بهسازی سطوح فرودگاه همدان، بهسازی عوامل پروازی فرودگاه مهرآباد را از پروژههای شرکت فرودگاههای کشور اعلام و اضافه کرد: در فرودگاه امام (ره) بالغ بر ۵۰ پروژه عمرانی با اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان اتخاذ میشود. همچنین ۲۸ پروژهی تجهیزاتی با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان به بهرهداری میرسد.
نظرات