سرمایهگذاری برای شاهنامه فردوسی، راز موفقیت حوزه فرهنگی در مشهد است
رییس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: شورای پنجم شهر مشهد بر این باور است که برای موفقیت در حوزه فرهنگی شهر باید بر روی کارهای ماندگار و تاثیرگذار فرهنگی نظیر شاهنامه فردوسی سرمایهگذاری کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، محمدرضا حیدری، در آیین اختتامیه نخستین دوره آموزش مربیان و آغاز طرح آموزش مفاهیم شاهنامه در مدارس ابتدایی مشهد در پژوهشسرای فرهنگ و ادب پارسی با اشاره به اینکه آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی یک سرمایه ملموس و عینی است که از او به جامانده و امروز محل بازدید بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی محسوب میشود، افزود: در گذشته آرامگاه فردوسی شرایط نامناسبی داشت که در شأن این حکیم بزرگوار نبود، در همین راستا ما کمیته ویژه توسعه و بهسازی توس را در شورای پنجم شهر مشهد راهاندازی کردیم.
وی اضافه کرد: شهرداری و شورای شهر مشهد ۳۰ میلیارد تومان را به احیای توس تخصیص داده است، درحالیکه این امر وظیفه میراث فرهنگی است. اما با این وجود و در این شرایط دشوار اقتصادی ما این پروژه عمرانی را آغاز کردهایم، درصورتی که هیچ منفعت مالی برای شورا ندارد، اما امیدواریم در آینده با افزایش گردشگران به کسب و کارهای شهری رونق ببخشد.
حیدری با تاکید بر اینکه ما در کنار آثار تاریخی طوس، از میراث معنوی ماندگار و اثربخش فردوسی، یعنی شاهنامه نیز غفلت نکردهایم، گفت: معاونت گردشگری و زیارت سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد در این زمینه اقدامات خوبی را انجام داده است و در این راستا تفاهمنامهای به منظور آموزش مفاهیم شاهنامه به مربیان مداس ابتدایی مشهد میان شهرداری مشهد و آموزش و پرورش خراسان رضوی به امضا رسید که این موضوع نشاندهنده عزم جدی مدیریت شهری در توجه به مسائل هویتی و فرهنگی شهر است.
وی با اشاره طرح آموزش مفاهیم شاهنامه در مدارس ابتدایی مشهد، تصریح کرد: در آغاز هر طرح، توجه به الزامات آن بسیار اهمیت دارد، لذا خواهشمندم در این طرح توجه به مقوله شادی و نشاط که باید توأم با این آموزشها باشد، را فراموش نکنند تا ما بتوانیم شاهد بازتاب موثر آن در میان خانوادهها و فضای فرهنگی شهر مشهد باشیم.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: در کنار هویت دینی و مذهبی حرم مطهر رضوی، آرامگاه فردوسی نیز با هویت فرهنگی و تاریخی ظرفیت مطلوبی را برای شهر مشهد فراهم کرده است.
حیدری عنوان کرد: ما در شورای شهر و شهرداری مشهد آماده هستیم، جریان فرهنگی را در شهر توسعه دهیم تا هم به وظیفه خود عمل کنیم و هم شاهد بهره آن را در روابط اجتماعی، گسترش مهربانی، مدارا و همزیستی مسالمتآمیز در کشور باشیم.
وی خاطرنشان کرد: ما در حوزه تعامل با آموزش و پرورش علاوه بر این تفاهمنامه، حدود ۶ میلیارد تومان برای طرح «مشهد، شهر یادگیرنده» اختصاص دادهایم تا برای سال ۱۴۰۰ دیگر فرد بیسوادی در شهر نداشته باشیم.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد افزود: این موضوع نیز نشان دهنده این است که شورای پنجم شهر مشهد همواره به مسائل فرهنگی شهر توجه جدی دارد.
نظرات