ساماندهی تابلوهای شهری در دستور کار کمیسیون خدمات و محیط زیست شهری
صدو ششمین جلسه کمیسیون خدمات و محیط زیست شهری شورای اسلامی یزد روز پنجشنبه 21 آذرماه با حضور «سپنتا نیکنام» رییس کمیسیون، «ونوس عامری»، «حمیدرضا قمی» و «دکتر مهدی کاشفی زاده» به عنوان اعضای کمیسیون، «جمال الدین عزیزی» شهردار و «حسین صالحیان» معاون خدمات شهری شهرداری یزد با موضوع ساماندهی تابلوهای شهری برگزار شد.
نیکنام در این جلسه با بیان اینکه بحث ساماندهی تابلوهای معرفی مشاغل در سطح شهر یزد یکی از اولویت های اجرایی مدیریت شهری است، اظهار کرد: توجه به مقوله زیباسازی و منظر شهری نقش مهمی در ارتقای کیفیت زندگی ایفا میکند.
وی اقدامات انجام شده در راستای جمع آوری تابلوهای غیرقانونی و غیراستاندارد را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: در حال حاضر فقط تابلوهای دو صنف وکلا و پزشکان به صورت غیرقانونی و غیراصولی در سطح معابر یزد خودنمایی میکنند که امیدواریم هرچه سریعتر با مشارکت این دو قشر این چالش بصری نیز برطرف شود.
رییس کمیسیون خدمات و محیط زیست شهری شورای اسلامی یزد وکلا را نمایندگان قانون، افرادی قانونمدار و قانون پذیر دانست و گفت: شورای شهر از هیأت مدیره کانون وکلای استان انتظار دارد با رعایت ضوابط مدیریت شهری بیش از پیش نسبت به ساماندهی تابلوی معرفی مشاغل وکلا را در دستور کار خود قرار دهد.
نیکنام در ادامه با بیان اینکه شورای شهر به منظور رعایت حق و حقوق صنوف و همچنین اجرای دقیق قانون در مورد ساماندهی تابلوی پزشکان و وکلا با دادستانی جلسات مشترک مختلفی برگزار کرده است، تصریح کرد: مدیریت شهری یزد در نظر دارد تا حد امکان از برخورد سلبی در خصوص جمع آوری تابلوهای غیرقانونی پزشکان و وکلا پرهیز و این مهم را با مشارکت این صنوف ساماندهی کند.
وی با اشاره به اینکه در بحث ساماندهی تابلوهای پزشکان مدیریت شهری به صورت جدی بحث حذف تابلوی غیرقانونی و ساماندهی شرایط موجود را در دستور کار خود قرار داده است، تأکید کرد: در مورد تابلوی وکلا قانون شفاف اعلام کرده که وکلا مثل دیگر اصناف اجازه داشتن تابلوهای پرچمی را ندارند و فقط شهرداریها میتوانند قانون این حوزه را تعیین و ابلاغ کنند.
رییس کمیسیون خدمات و محیط زیست شهری شورای شهر یزد اعلام کرد: مدیریت شهری رسماً به کانون وکلا اعلام میکند که طبق قانون وکلا حق ندارند نسبت به نصب تابلوهای پرچمی در سطح شهر یزد اقدام کنند و باید هر چه سریعتر نسبت به ساماندهی این مهم اقدام شود.
دکتر«مهدی کاشفیزاده» عضو شورای شهر یزد هم در این خصوص با بیان این که هیچ کس به دنبال آسیب زدن به سیما و منظر شهری نیست، تصریح کرد: دانشگاه و نظام پزشکی به عنوان دو نهاد بالادستی و ناظر بر عملکرد پزشکان هم با نصب تابلوهای غیرمتعارف و غیرقانونی بر سر درب مطب ها مخالف هستند.
وی افزود: پزشکانی که نسبت به نصب تابلوهای متعدد در سطح شهر اقدام کرده و نمای شهری را خدشهدار میکنند در مورد قانون توجیه نبوده و مدیریت شهری باید نسبت به آگاه سازی آنها اقدام کند.
این عضو شورای اسلامی شهر یزد با بیان اینکه تمام افراد فارغ از هرگونه شغل و پست سازمانی نسبت به نظافت و زیباسازی شهری مسئول هستند، گفت: نظام پزشکی بر اساس قانون مصوب در مجلس شورای اسلامی همه چیز را در مورد نحوه فعالیت و نصب تابلوی معرفی مشاغل پزشکان مشخص و تأکید کرده است.
کاشفیزاده در ادامه با اشاره به مذاکرات شفاهی خود با مسئولان نظام پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، تأکید کرد: عملکرد غیرقانونی پزشکان متخلف به هیچ عنوان مورد تأیید نظام پزشکی نیست و این مهم باید با مشارکت شورای شهر و سازمان نظام پزشکی استان ساماندهی شود.
«حمیدرضا قمی» عضو کمیسیون و سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد، با بیان اینکه کانون وکلا باید با بهره برداری از دانش حقوقی خود برای ساماندهی تابلوهای معرفی مشاغل به کمک مدیریت شهری یزد بیاید، اظهار کرد: استفاده از ابزارهای نوین تبلیغاتی نقش مهمی در معرفی بیش از پیش مشاغل مختلف ایفا می کند و به نظر می رسد وکلا هم باید در راستای معرفی خود به اقشار مختلف بیشتر از ظرفیت ایجاد شده در فضای مجازی استفاده کنند.
وی با اشاره به وضعیت نامناسب موجود در بحث تابلوهای پزشکان و وکلا، افزود: در حال حاضر بعد از حذف تابلوهای مشاغل مختلف و همچنین عدم ساماندهی تابلوهای پزشکان، این نقص بیش از پیش مشخص شده است.
این عضو شورای شهر یزد با بیان این که بحث ساماندهی تابلوهای وکلا و پزشکان فقط با مشارکت طرفین و شهرداری قابل حل است، گفت: گردن کشی طرفین در این خصوص هیچ مشکلی را رفع نخواهد کرد و فقط مردم از این دعوا متضرر میشوند.
«ابویی» نماینده کانون وکلای استان هم در این جلسه با بیان اینکه من خودم شخصاً دغدغه حقوق عمومی را دارم، اظهار کرد: دید من به عنوان یک وکیل فراصنفی است و اعتقاد دارم همه مردم در قبال شهر مسئول هستند.
وی راهاندازی کمیسیون صیانت اجتماعی در کانون وکلای استان را از جمله اقدامات فرابخشی این نهاد حقوقی در یزد دانست و افزود: این کمیسیون کارکرد مردمی داشته و سعی دارد دغدغههای اجتماعی را حل و فصل کند.
این عضو حقوقی کانون وکلای یزد در ادامه توجه به سیمای شهری را یکی از دغدغههای اجتماعی وکلا در این شهر میراث جهانی عنوان کرد و گفت: طبق قانون وکلا موظف هستند با رعایت ضوابط شهری خود را با شیوه های مختلف به اقشار مختلف جامعه معرفی و به آنها خدمات حقوقی ارائه کنند.
ابویی با بیان اینکه طبق قانون شهرداری نمیتواند برای تابلوهای معرفی مشاغل وکلا عوارض تعیین کند، تصریح کرد: کانون وکلای استان در حدود تعیین شده از سوی قانون با تمام توان حامی و همراه شهرداری و شورا برای ساماندهی سیما و منظر شهری است.
وی تشکیل کارگروه ویژه ساماندهی تابلوهای پزشکان و وکلا را از جمله ضرورتهای اجرایی در این حوزه دانست و بیان کرد: در نشست اخیر اتحادیه سراسری کانونهای وکلای کشور، بحث طراحی یکسان و یکپارچه تابلوی وکلای در کل کشور مصوب و در دستور کار قرار گرفته است.
این عضو و نماینده کانون وکلا در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه وکلا هم باید نقش خود را در زیباسازی سیما و منظر شهری ایفا کنند، تأکید کرد: علاوه بر کانون وکلا اعضای مرکز مشاوران(نهادی وابسته به قوه قضائیه) هم باید در جریان این مهم قرار بگیرند.
نظرات