آغاز تحول در زیرساختهای لرستان

آغاز تحول در زیرساختهای لرستان

http://www.bananews.ir/با تصویب مصوبات زیربنایی از جمله احداث راه آهن در استان لرستان در سفر سوم هیئت دولت زمینه ایجاد تحول در زیرساختهای توسعه استان با حضور قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا فراهم شد.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) در حالیکه رشد و توسعه استان لرستان نیازمند سرمایه گذاری است ولی به دلیل فقر زیرساختها در این استان هنوز این امر در حد مطلوب و خواستنی محقق نشده تا توسعه لرستان در ایستگاه اول متوقف شود.

با توجه به روند اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در کشور و ضرورت گسترش خصوصی سازی نگاه دولت بیشتر به سمت سرمایه گذاری بخش خصوصی در زمینه های مختلف صنعت، کشاورزی، گردشگری، خدمات و ...است.

جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی در گرو تقویت زیرساخت ها

این در حالی است که بخش خصوصی نیز با توجه به نگاهی که به مقوله سودآوری دارد به طور قطع شرایطی را برای سرمایه گذاری بر می گزیند که دارای حداقل زیرساخت ها باشد تا بتواند از سرمایه گذاری خود بازدهی مطلوب را برداشت کند.

راهها، حمل و نقل جاده ای، هوایی و ریلی، توسعه زیرساختهای گردشگری از جمله مراکز اقامتی، تفریحی و رفاهی، گسترش عمران شهری و ایجاد زیرساختها در این حوزه، زیباسازی اماکن شهری، تامین نیازهای لازم برای توسعه سرمایه گذاری صنعتی مانند تامین نیازهای آب، برق و ... و بسیاری از این دست مسائل از جمله زیرساختهایی است که سرمایه گذار در نگاه اول برای ورود سرمایه خود به آن می اندیشد.

و این در حالی است که استان لرستان به عنوان یکی از استانهای محروم کشور هنوز در زمینه زیرساخت ها به حد مطلوب و ایده آل از سوی سرمایه گذار نرسیده است.

روند نامنظم پروازهای فرودگاه خرم آباد، عدم وجود اماکن اقامتی، هتلها و مراکز تفریحی، وضعیت راهها و سیستم حمل و نقل استان، ضعفها در زمینه عمران شهری در همه شهرستانهای استان لرستان، کمبودها در تامین حداقل نیازهای صنایع برای ورود سرمایه گذار و دهها مشکل دیگر موجب شده است که استان لرستان علی رغم اینکه به عنوان یکی از امن ترین استانهای کشور محسوب می شود مورد استقبال سرمایه گذاران قرار نگیرد.

مصوبات ارزشمند زیربنایی در سفر سوم دولت

با این اوصاف توسعه استان لرستان در گام اول در گرو تامین زیرساخت ها در این استان است تا استاندار لرستان در همان ماههای نخست حضور خود در استان با احساس این خلا در راستای رفع مشکلات استان در این بخش گام بردارد که نمود این امر را می توان در مصوبات دور سوم سفر هیئت دولت و ورود قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا برای انجام پروژه های کلان در این استان دید.

استاندار لرستان در این رابطه در سخنان اظهار داشت: حاصل سفر پر خیر و برکت دور سوم دولت ۲۲۸ مصوبه و توافقنامه است که تعداد ۵۲ مصوبه آنها دارای سهم مشارکت استانی است.

حبیب الله دهمرده افزود: روند پیگیری مصوبات سفر سوم ساعتی بعد از اتمام سفر هیئت دولت به لرستان با تشکیل جلسه ای آغاز و این روند از حرکتی روبه رشد و مثبت برخوردار است.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۹ مصوبه سفر سوم معادل ۱۸٫۳۳اقدام شده و یا در دست اقدام است.

استاندار لرستان یادآور شد: ۴ تا ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری برای اجرای ۴ طرح بزرگ عمرانی از ۲۱۸ مصوبه سفر سوم هیئت دولت به استان لرستان تنها قسمتی از برکات این سفر است.

سرمایه گذاری ۵ هزار میلیارد تومانی در لرستان توسط قرارگاه خاتم

دهمرده افزود: با اجرای چهار طرح از مجموع مصوبات سفر سوم دولت به لرستان معادل ۴ تا ۵ هزار میلیارد تومان در این استان سرمایه گذاری خواهد شد که این میزان اعتبار معادل مجموع اعتبارات عمرانی استانی در استان لرستان طی ۲۰ تا ۲۵ سال است.

وی افزود: آزاد راه خرم آباد - اراک، سدچند منظوره معشوره، راه آهن و نیروگاه خرم آباد چهار طرحی هستند که توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء اجرا خواهد شد که اعتبارت اجرایی این طرح ها با مشارکت قرارگاه (به عنوان بخش غیردولتی) تأمین و پرداخت می شود.

دهمرده با بیان اینکه اجرای راه آهن خرم آباد، تحقق مطالبه و آرزوی دیرین مردم لرستان است، گفت: در سفر سوم پروژه هایی به تصویب رسیده که روزگاری برای مردم آرزو بود و امروزه با عملیاتی شدن این مصوبات آرزوهای دیرینه مردم لرستان در حال تحقق است.

راه آهن لرستان در ایستگاه آغاز عملیات اجرایی

وی افزود: در قانون بودجه سال ۱۳۹۰ کل کشور تنها دو طرح راه آهن از بین ۵۳ طرح متقاضی، ردیف اجرایی گرفتند که بزرگترین آن راه آهن دورود - خرم آباد - اندیمشک است که عملیات اجرایی آن توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در کمترین زمان ممکن پس از تصویب در سفر سوم هیئت دولت به استان، موجب تحقق مطالبه و آرزوی دیرینه مردم لرستان شد.

استاندار لرستان گفت: راه آهن لرستان ۳۶۷ کیلومتر طول و برآورد ریالی آن ۱۴۶۸ میلیارد تومان است و ۲۵ میلیارد تومان اعتبار آن در سال ۱۳۹۰ است.

وی افزود: علاوه بر راه آهن دورود - خرم آباد - اندیمشک سه طرح ریلی دیگر استان لرستان شامل راه آهن دورود - داران؛ راه آهن بروجرد - ملایر و راه آهن دورود - بروجرد نیز در جداول پیوست لایحه بودجه سال۱۳۹۰ کل کشور درج شده است.

مهار آبها ضرورتی انکارناپذیر

دهمرده با اشاره به قابلیت های استان در بخش آب در مورد وضعیت پروژه های این بخش گفت: طرح سد تاج امیر در شهرستان دلفان، تنها سدی است که از میان ۵۵ سد متقاضی در کل کشور، ردیف جدید مستقل اجرایی در بودجه سال ۱۳۹۰ کشور دریافت کرده است.

وی افزود: علاوه بر سد تاج امیر سه سد دیگر شهید بروجردی، زیبا محمد و عالی محمود استان نیز در جداول پیوست بودجه سال ۱۳۹۰ کشور درج شدند.

توسعه زیرساختهای گردشگری و رفاهی

استاندار لرستان، کمک به توسعه زیرساخت ها در بقاع متبرکه و اماکن زیارتی و مذهبی استان را از برنامه های در دست پیگیری دولت و مدیریت استان اعلام کرد و افزود: احداث و ایجاد راه دسترسی مناسب برای اولین بار، ایجاد شبکه های زیرساختی و خدماتی آب، برق، مخابرات، ایجاد مکان های اسکان موقت، ایجاد واحدهای خدماتی و رفاهی و تهیه طرح هادی و شروع عملیات اجرایی آن برای امامزاده محمدبن حسن شهرستان الیگودرز، کمک به ایجاد و توسعه زیرساخت های مناسب زیارتی و گردشگری امامزاده محمد(ع) درب گنبد کوهدشت وکمک به ایجاد و توسعه زیرساخت ارتباطی مناسب برای امامزاده ابراهیم (ع)" بابابزرگ" نورآباد از فعالیتهایی است که طی مدت زمان کمتر از یکسال گذشته انجام گرفته است.

اخذ مجوز ماده ۳۲ برخی پروژه های زیربنایی

وی با بیان اهمیت مجوز ماده ۳۲ برای اجرای طرح های عمرانی این مجوز را همانند کلید ورود به یک ساختمان تشبیه کرد و گفت: برای طرح های بزرگ عمرانی در استان لرستان شامل راه آهن دورود - خرم آباد - اندیمشک، راه آهن دورود، بروجرد، اتصال به غرب کشور، راه آهن دورود - ازنا - داران - اصفهان، سد تاج امیر و شبکه آبیاری و زهکشی آن، سد شهید بروجردی و شبکه آبیاری و زهکشی آن و نیز طرح ساختمان کتابخانه مرکزی و سالن آمفی تئاتر دانشگاه علوم پزشکی لرستان مجوز ماده ۳۲ اخذ شده است.

وی از اخذ مجوز ماده ۳۲ طرح تامین و انتقال آب برای توسعه باغات در اراضی شیبدار استان خبر داد و گفت: در نتیجه حجم عملیات این طرح در کشور از ۱۳۵ هزار هکتار در سال ۸۹ به ۱۷۰ هزار هکتار در سال ۹۰ افزایش یافته است.

فعالیت در حوزه عمران شهری

به گزارش بنانیوز به نقل از مهر ، استاندار لرستان همچنین به فعالیت های انجام شده در حوزه عمران شهری و زیباسازی مرکز استان اشاره کرد و گفت: در این راستا کار آسفالت و بهسازی معابر مرکز لرستان در قالب نهضت آسفالت انجام شده که خوشبختانه رضایت مردم و مسافران و سرمایه گذاران را به دنبال داشته است.

دهمرده در مورد طرح ها و برنامه های انجام شده در حوزه خدمات شهری گفت: احداث و ایجاد معابر جدید شهری برای بهبود و تسهیل در رفت و آمدهای درون شهری کاهش حجم ترافیک شهری، توانمند سازی محلات گل سفید، علی آباد، کرگانه در شهرخرم آباد برای اولین بار در استان، همچنین فراهم کردن مقدمات استفاده از اوراق مشارکت برای شهرداری های با جمعیت بالای یکصدهزار نفر برای اولین بار در استان از دیگر اقدامات در حوزه خدمات شهری بوده است.

به هر حال صاحبان سرمایه با هر گرایشی در برنامه ریزی جهت اخذ تصمیم برای سرمایه گذاری به دو موضوع محوری مهم معتقد هستند. اول، تضمین و اطمینان از سودآوری قابل قبول پروژه ای که به وسیله سرمایه سرمایه گذار تعریف و تامین می شود و دوم، مولفه های فضای سرمایه گذاری از جمله زیرساخت های لازم در این زمینه.

با این اوصاف لرستان برای تحول در بخش های مختلف و تسهیل حضور سرمایه گذاران نیازمند جهش در زمینه زیرساخت های توسعه است که خوشبختانه گام های اولیه در این زمینه برداشته شده که امید می رود این روند با شتاب هر چه بیشتر ادامه داشته باشد.

 

 

    نظرات