در دانشگاه علم و صنعت ایران  مبدل سیکلوکانورتر صنایع سیمان و نورد مدل سازی و پیاده سازی شد

در دانشگاه علم و صنعت ایران مبدل سیکلوکانورتر صنایع سیمان و نورد مدل سازی و پیاده سازی شد

http://www.bananews.irمحققان دانشگاه علم و صنعت ایران موفق به مدل سازی و پیاده سازی مبدل «سیکلوکانورتر ۳۶ تریستوری» با کاربرد در صنایع سیمان و نورد شدند.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) ، میلاد بصیری فر، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد آزمایشگاه تحقیقاتی الکترونیک قدرت و میدان‌های الکتریکی ‌مغناطیسی دانشگاه علم و صنعت ایران، اظهار کرد: تغییردهنده‌های فرکانسی از جمله مهم‌ترین مبدل‌ها هستند که بخصوص در کنترل موتورهای سنکرون و القایی کاربرد فراوان دارند. از جمله این مبدل‌ها «سیکلوکانورتر» است که توانایی تولید ولتاژ با فرکانس و دامنه مطلوب در خروجی را داراست.

وی افزود: خصوصیتی که این مبدل را از سایر مبدل‌های فرکانسی متمایز می‌کند، بکارگیری تریستور برای کلیدزنی است. این موضوع سبب می‌شود که «سیکلوکانورتر» بتواند در توان‌های بسیار بالا مورد استفاده قرار گیرد. بعلاوه به دلیل نبود لینک DC، این مبدل دارای راندمان بالاتری نسبت به مابقی تغییردهنده‌های فرکانسی است. با این وجود «سیکلوکانورترها» دارای محدودیت در فرکانس و ولتاژ خروجی هستند. از جمله مهم‌ترین کاربردهای این مبدل می‌توان به کاربرد در صنایع سیمان و نورد به عنوان کنترلر موتور اصلی و سیستم پیشران کشتی‌ها اشاره کرد.

بصیری فر خاطرنشان کرد: در این پایان نامه به بررسی و مطالعه «سیکلوکانورترها» پرداخته شده است. ساختار، محدودیت‌ها، روش‌های کنترلی، هارمونی‌های ولتاژ و جریان و نحوه پیاده‌سازی از جمله مواردی هستند که در این رساله بررسی می‌شوند. در این رساله ابتدا مبانی‌ای از «سیکلوکانورتر» ارائه ‌شد. در ادامه به رابطه تحلیلی ولتاژ خروجی و جریان ورودی «سیکلوکانورتر» و روش‌های کنترلی این مبدل و مدل‌سازی یکسوساز و «سیکلوکانورتر» تمام موج به دو روش حوزه فرکانس و حوزه زمان پرداخته و نتایج مدل‌سازی و شبیه‌سازی برای اعتبارسنجی مدل پیشنهادی مقایسه ‌شد.

وی تصریح کرد: در ادامه به بررسی هارمونیکی توپولوژی‌ها و روش‌های کنترلی مختلف و بررسی هارمونی‌های موجود در ولتاژها و جریان‌های «سیکلوکانورتر» پرداخته شد. آن‌گاه پیاده‌سازی «سیکلوکانورتر» تمام موج بررسی شد. همچنین نتایج آزمایشگاهیِ مبدلِ پیاده‌سازی شده در ولتاژها و فرکانس‌هایِ مختلف بر بارهایِ اهمی، اهمی-القایی و موتوری ارائه و با نتایج تئوری مقایسه ‌شدند.

به گزارش بنانیوز به نقل از ایسنا، میلاد بصیری فر، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد آزمایشگاه تحقیقاتی الکترونیک قدرت و میدان‌های الکتریکی ‌مغناطیسی دانشگاه علم و صنعت ایران، پایان‌نامه خود را به راهنمایی دکتر عباس شولائی ارائه کرده است.

 

 

    نظرات