فعالسازی دفاتر تسهیلگری تاریخی، رویکردی نو در ...

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، احمد نوروزی در حاشیه بازدید جمعی از اعضای شورای شهر مشهد و شهردار از دفاتر تسهیلگری محلات «سرشور» و «جنت» با بیان اینکه بازآفرینی فرآیندی وسیع و شامل حوزههای مختلف است، اظهارکرد: بافتهای فرسوده گونههای مختلفی، اعم از بافتهای ناکارآمد مرکز شهر، حاشیه نشینی، روستاهای الحاق شده به شهر، مراکز نامتجانس مثل زندان و کارخانجات، گاراژهای مسافربری و بافتهای تاریخی را شامل میشود.
نوروزی افزود: شورای پنجم شهر مشهد از ابتدای فعالیت خود توجه ویژهای به مقوله بازآفرینی داشت و در گام نخست شهرداری مشهد را مکلف به تشکیل سازمان بازآفرینی کرد؛ سازمانی که در میان نامهربانیهای وزارت کشور و اعمال نظرات نادرست آنها نهایتا شکل گرفت.
وی با بیان اینکه شهرداری مشهد در گام دوم ملزم به ایجاد 20 دفتر تسهیلگری شد و در حال حاضر 28 دفتر مستقر و فعالیت خود را آغاز کردهاند، گفت: به منظور آغاز حرکتی نو و رویکردی جدید در مدیریت شهری مشهد، شهرداری و سازمان بازآفرینی تصمیم به فعالسازی دفاتر تسهیلگری تاریخی گرفت؛ با این هدف که بناهای باارزش میراثی در حوزه شهرسازی خود را حفظ کنیم و بازآفرینی را در این رابطه فعال کنیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی و سرمایهگذاری شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: بناهای تاریخی، سرمایه متعلق به مالکان است و باید شرایط را به نحوی پیش ببریم که صرفنظر از زیبایی شهری، نمای ساختمانها و بازسازی و مرمت داخل بنا، به اقتصاد آنها هم بپردازیم.
نوروزی افزود: اگر همه این تلاشها را بکنیم ولی به لحاظ اقتصادی، این ساختمانها برای مالکان دارای بازدهی نباشد و ارزش افزوده ایجاد نکند، عملا نمیتوانیم از آنها نگهداری کنیم؛ شیوه غلطی که سازمان میراث فرهنگی پیش گرفته و هر بنا باارزش و تاریخی که روی آن دست میگذارد، باعث قفل شدنش میشود و بسیار رفتار صلب و سختی دارد.
وی همچنین گفت: در تعامل برای حفظ هویت تاریخی شهر و مسائل اقتصادی باید برنامهریزی کنیم که آثار حفظ شود؛ در غیراینصورت دچار مشکل خواهیم شد.
نظرات