انتقال آب سرچشمه‌های شمال کوهستان البرز و منطقه خزر به تهران

انتقال آب سرچشمه‌های شمال کوهستان البرز و منطقه خزر به تهران

http://www.bananews.ir/براساس طرح جدیدی که شرکت آب منطقه‌ای تهران دنبال می‌کند، آب سرچشمه‌های شمال کوهستان البرز و منطقه خزر به تهران منتقل خواهد شد. به این صورت که آب از ارتفاع‌های ۲۰۰۰ و ۳۰۰۰ البرز شمالی و منابع آبی سردآب‌رود و چالوس برای مصرف در استان‌های تهران، البرز و قزوین (مناطق جنوبی کوهستان البرز) منتقل خواهد شد.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با تایید این خبر گفت: در حال انجام مطالعات طرح انتقال آب "البرز شمالی" هستیم و امیدواریم که تا یک ماه آینده بتوانیم این مطالعات را به نتیجه برسانیم و درصورت نهایی ظرف دو تا سه سال این طرح را عملیاتی کنیم.

خسرو ارتقایی افزود: انتظار می‌رود با اجرای این طرح کمبود آب در استان‌ها تهران، البرز و بخش‌هایی از استان قزوین از طریق طرح انتقال آب بین حوزه‌ای از سرچشمه‌های البرز شمالی برطرف شود.

به گفته وی، مقاصد اصلی آب انتقال یافته توسط این طرح، استان تهران، استان البرز و شهرهای جدید پرند و هشتگرد است که جمعیت زیادی به واسطه ساخت مسکن مهر در آن‌ها ساکن شده است. همچنین بخش‌هایی از استان قزوین نیز از این آب بهره‌مند خواهند شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران در پاسخ به سئوال ایسنا که این پروژه چه حجمی از آب را از سرچشمه‌های شمال کشور به مرکز انتقال خواهد داد؟ گفت: مطالعات فعلی و بررسی ‌های اولیه نشان می‌دهد که بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون متر مکعب در سال پتانسیل وجود دارد که منتقل شود که معادل هشت متر مکعب در ثانیه خواهد بود.

این درحالی است که طرح انتقال آب از سرچشمه‌های دز به شهر قم و کویر مرکزی که یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های انتقال آب حوزه به حوزه تاکنون بوده است، سالانه ۱۸۰ میلیون متر مکعب (معادل شش متر مکعب برثانیه) آب را انتقال می‌دهد.

وی در پاسخ به این سئوال که اجرای این طرح برای چه زمانی در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: این طرح اکنون در مرحله مطالعات شاختی است و اگر مطالعات اولیه در کمیته تخصیص وزارت نیرو به تصویب برسد می‌توانیم باتوجه به گستردگی طرح می‌توانیم از روش‌های طرح و اجرا جلو برویم و هم‌زمان با تکمیل مطالعات می‌توانیم عملیات اجرایی حفاری، زمین‌شناسی و ... را انجام دهیم که پروژه تا سه‌سال آینده عملیاتی و اجرایی شود.

ارتقایی افزود: البته براساس این مطالعه، این طرح حق‌آبه مناطق شمالی کشور یعنی استان مازندران چه در بخش تنکابن و چه در بخش چالوس و دیگر مناطقی که از آب این سرچشمه‌ها استفاده می‌شود را نیز در خود دیده و با اجرای این طرح انتقال آب به مناطق شمالی کشور نیز افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: اجرای طرح به‌گونه‌ای نخواهد بود که با انتقال آب از حوزه خزر به جنوب البرز، این مناطق دچار کمبود شوند و براساس این طرح مناطق ۲۰۰۰، ۳۰۰۰، تنکابن و چالوس با اجرای این طرح از منابع آبی بیشتری برخوردار خواهند شد.

 

 

    نظرات