صندوق حمایت از صنایع دریایی راه اندازی می شود
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: صندوق حمایت از صنایع دریایی امسال با اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان راه اندازی می شود.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) عبدالرضا کرباسی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود : راه اندازی این صندوق با هدف توسعه صنایع دریایی به ویژه ساخت شناور انجام می شود و براساس محاسبات سازمان شیلات ، با راه اندازی این صندوق ۷۵ هزار شغل ایجاد می شود.
وی در مورد افزایش ظرفیت صید در دریای جنوب کشور گفت: سازمان شیلات اعلام کرده است که میزان صید تا ۵۰ درصد قابل افزایش است اما مشکل در تامین ناوگان مناسب است در واقع باید گفت ذخایر دریایی کشورمان زیاد است اما تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای صید و صیادی ، پیشرفته و رضایت بخش نیست.
کرباسی افزود: البته برخی از صیادان ازکم شدن ذخایر گله مند هستند اما این افراد به صورت سنتی در یک منطقه مشخص صید می کنند که بعد از مدتی ذخایر آن قسمت به پایان می رسد اما با داشتن امکانات و تجیهزات پیشرفته می توان دامنه صید را گسترش داد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست یادآور شد که امسال برای نخستین بار ۵۶ ایستگاه سنجش آلودگی دریایی در سطح دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان راه اندازی می شود و این ایستگاه ها سنجش آلودگیهای ۱۷گانه محیط های دریایی همچون آلودگی های نفتی ، فیزیکی ، فاضلاب و شیمیایی را انجام می دهند.
وی خاطرنشان کرد : با راه اندازی این ایستگاهها در صورت بروز آلودگی ، نیازی به ارسال پژوهشگر و شناور به منطقه نیست بلکه این ایستگاه ها به صورت برخط ( آن لاین) آلودگی را رصد و کنترل می کنند .
معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در مورد عملکرد ایستگاههای سنجش آلودگی دریایی گفت : این ایستگاهها آلایندههایی از جمله سموم کشاورزی، آلایندههای نفتی، میکروبی و فلزات سنگین را پایش می کنند .همچنین پدیده های نوظهور مانند کشند قرمز هم به کمک این ایستگاه ها قابل پیش بینی است.
کرباسی ادامه داد: همچنین سازمان انرژی اتمی متعهد شده که در هر ایستگاه سنجش آلودگی یک دستگاه سنجش رادیواکتیو و سازمان بنادر و دریانوری وعده کرده است که دستگاه های سرعت سنج و باد سنج در این ایستگاهها نصب کند.
کرباسی یادآور شد که ایران در زمینه محیط زیست دریایی پروتکل های زیادی را تاکنون با دیگر کشورها امضا کرده است که از آن جمله می توان به پروتکل کویت، تهران و لندن اشاره کرد. همچنین پروتکل تهران در زمینه آلودگی های نفتی به امضای ۵ کشور حاشیه دریای خزر رسیده است.
وی افزود : همزمان با هفته محیط زیست ( ۱۵ تا ۲۲ خردادماه ) مانور مشترکی برای مقابله با آلودگیهای نفتی بین سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان بنادر و دریانوردی اجرا می شود.
معاون دریایی سازمان محیط زیست همچنین از راه اندازی سیستم ماهوارهای مدیس برای کشورهای منطقه خلیج فارس خبر داد و گفت: با این سیستم ماهوارهای آلودگیهای نفتی خلیج فارس به صورت آن لاین قابل پیگیری خواهد بود.
کرباسی یادآور شد : امسال بزرگترین اجلاس کنوانسیون راپمی به میزبانی کشورمان و با حضور هفت کشور منطقه ۱۳ تا ۱۶ اسفند ماه در جزیره کیش برگزار می شود و چهار محور مسایل بیولوژیکی دریایی ، خصوصیات شیمی و فیزیکی دریا ، آلودگی های خشکی زاد و پدیدههای نوظهوری مانند توفان گنو، سونامی و کشند قرمز در آن بررسی خواهد شد.
نظرات