اجرای طرح هادی در ۱۱هزار و ۸۰۰ روستا تا پایان سال ۹۰
با توجه به استقبال گستردهای مردم در مناطق روستایی و مسوولین محلی در زمینهی اجرای طرح هادی و بهسازی شبکه معابر روستایی در طی برنامه چهارم تا پایان سال ۹۰ مجموع طرحهای هادی به اجرا درآمده حدود ۱۱ هزار و ۸۰۰ روستا است.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) محمدرضا شاملو ـ معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایران ـ در گفتوگو با ایسنا درباره روند طرحهای هادی از کشور اظهار کرد: طرحهای هادی پیشینهای نزدیک به سه دهه در بنیاد مسکن دارد و از سال ۶۲ به صورت آزمایشی در یکی از استانهای کشور شروع شد.
وی ادامه داد: با توفیق طرح و آثار مثبت آن طرح به عنوان یک وظیفهی قانونی در اساسنامه بنیاد مسکن به تصویب رسید و پس از آن نیز مجلس شورای اسلامی آن را در ماده هفت اساسنامه بنیاد مصوب کرد که طرحهای هادی یکی از وظایف قانونی بنیاد مسکن باشد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایران با بیان اینکه پس از تصویب این طرح در اساسنامه بنیاد کار به صورت فراگیر در تمام استانهای کشور شروع شد، گفت: طی برنامههای مختلف این طرح افت و خیزهای بسیاری داشت و خیلی از مردم و روستاییان و حتی مسوولین اجرایی شناخت دقیقی روی طرح نداشتند و حتی گاها مقاومتهایی از خود نشان میدهند.
شاملو با تاکید بر اینکه برخی نیز اجرای این طرح را در واقع نشانهای از ایجاد بافت شهری و روستا میدانستند، بیان کرد: در حالی است که روستا جایگاه ویژهای دارد و نباید به یک چشم یک خوابگاه نگاه کرد. اقتصاد روستا بخشی از زندگی مردم است و ارتباط تنگاتنگی با محل سکونت مردم دارد.
وی افزود: به تدریج کار پیشرفت کرد و در طی برنامههای مختلف تا برنامهی دوم هزار و ۲۴۰ روستا طرح هادی در آن اجرا طی برنامهی دوم این رقم به هزار و ۶۲۰ روستا افزایش یافت.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایران با تاکید بر اینکه این طرح در برنامهی سوم با جهش چشمگیری مواجه شد، تصریح کرد: در برنامه سوم در ۸ هزار و ۴۰۰ روستا طرح هادی تهیه شد و مجموعا ۱۱ هزار و ۳۰۰ روستا تا پایان برنامهی سوم مشمول طرح هادی شدند.
شاملو ادامه داد: در برنامهی چهارم با توجه به استقبال گستردهای که مردم در مناطق روستایی و مسوولین محلی داشتند، کنترل ساختوسازها و نظاممندشدن آنها و ایمنسازی روستاها و میزان تهیه طرح هادی تا پایان سال ۹۰ به بیش از ۲۷ هزار روستا رسید.
وی با تاکید بر این که ساختوساز در این روستاها براساس طرح هادی صورت میگیرد، بیان کرد: در زمینهی اجرای طرح هادی و بهسازی شبکه معابر روستایی هم همین روند طی شده و در طی برنامه چهارم تا پایان سال ۹۰ مجموع طرحهای هادی به اجرا درآمده حدود ۱۱ هزار و ۸۰۰ روستا است.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایران دراین باره گفت: جلوگیری از مهاجرت به شهرها، ایمنسازی محیط روستاها از جمله مهمترین دستاوردهای اجرا و تهیه طرح هادی در کشور بوده است.
شاملو درباره تاثیر این طرح بر جلوگیری از مهاجرت به شهرها از روستاها خاطر نشان کرد: مهاجرت یک کار فیزیکی نیست و در اصل ما در تلاش هستیم تا در مناطق روستایی مزیتهایی را ایجاد کنیم که مردم نسبت به محیطی که در آن زندگی میکنند احساس تعلق داشته باشند.
شاملو در پایان با تاکید بر اینکه در طرحهای هادی روستایی مجموعهای از مسائل اقتصادی، اجتماعی و کاربری مورد مطالعه قرار میگیرد، اظهار کرد: بنیاد مسکن به لحاظ وظیفهی قانونی تنها باید مسائل کاربری را مورد توجه قرار دهد، ولی سعی کردهایم نیازهای خدماتی و زیرساختها را نیز مدنظر قرار دهیم.
نظرات