آخرین آمار خسارت زلزله و تعداد مجوز دفن اموات/ استقرار ۱۰ حمام سیار
در حالی که بیش از ۵۰ ساعت از وقوع زلزله ۶ ریشتری در شهرهای آذربایجان شرقی می گذرد همچنان تیمهای امدادی و اورژانسی در حال خدمات رسانی هستند ولی آمارها حاکی از آن است که تاکنون مجوز دفن برای ۱۶۹ نفر صادر شده است.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) ساعت ۱۷ و ۴ دقیقه عصر شنبه موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اعلام کرد که دو زلزله ۶ و ۲/۶ دهم ریشتری شهرهای اهر و ورزقان در استان آذربایجان شرقی را لرزاند. این زلزله ها ۱۵ پس لرزه همراه داشت.
پس از اعلام این خبر تیمهای هلال احمر نخستین تیمهای امدادی بودند که در محل حادثه حاضر شده و پس از آن بلافاصله تیمهای اورژانس و مدیریت بحران در شهرها و روستاهای زلزله زده مستقر شدند. آمارهای مدیریت بحران و اورژانس کشورحاکی از آن است که ۳۰۸ نفر جان باخته و ۴۵۰۰ نفر مجروح شدند.
حسن قدمی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اعلام کرد: علت تلفات بالای این زلزله بافت فرسوده خانه های این روستا ها بود این در حالی است که شهرستان اهر زلزله خیز نیست و از حدود ۵۰ سال قبل زلزله بزرگی در آنجا نداشتیم. همچنین دولت در مناطق زلزله زده ۲۰ هزار واحد مسکونی بنا می کند.محمود مظفر رئیس سازمان امداد و نجات کشور هم در گفتگو با خبرنگار مهر با ارائه آخرین آمار خدمات ارائه شده به زلزله زدگان گفت:
اسکان اضطراری: ۴۸۱۷۰ نفر
چادر گروهی: ۹۶۷۴ عدد
پتو: ۱۱۹۴۲ تخته
موکت: ۳۰۴۲ متر
چراغ والو: ۱۶۴۴ عدد
ظروف غذا: ۱۴۴۷ بسته
بسته غذایی: ۲۰۱۴۷ بسته
تن ماهی: ۱۲ هزار قوطی
کنسرو: ۲۱ هزار قوطی
آب معدنی: ۱۶۷هزار بطری
توزیع شده است. همچنین تاکنون ۱۰۸۰ نیروی عملیاتی همراه با ۹۲ تیم امدادی در محل حادثه مستقر هستند.
رئیس سازمان امداد و نجات کشور اعلام کرد:
تعداد آمبولانس: ۹۷ دستگاه
تعداد خودرو امدادی: ۵۳
تعداد بالگرد: ۶ بالگرد
تعداد پرواز امدادی: ۳۶ صوتی
داشته ایم. مظفر در پاسخ به اینکه برخی از روستائیان در اطراف شهر هریس طی تماس با خبرگزاری مهر اعلام کرده اند که چادر امدادی ندارند گفت: در این شهر و روستاهای اطراف آن ۲۲۷۹ چادر توزیع شده و اگر روستایی با رسانه ها تماس گرفت شماره آن را بدهید ما به سرعت امداد رسانی می کنیم.
ورود حمامهای سیار به مناطق زلزله زده
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر اعلام کرد: هم اکنون حمامهای سیار و سرویسهای بهداشتی سیار به تعداد ۱۰ دستگاه وارد مناطق زلزله زده شده که در روستاها مستقر می شوند. همچنین بسته های غذایی یک ماهه شامل نان و خرما و آب و... هم میان خانواده ها توزیع شده است.
تعداد اجساد شناسایی شده به ۱۶۹ نفر رسید
مدیر روابط عمومی پزشکی قانونی کشور هم در گفتگو با مهر اعلام کرد: تعداد اجساد شناسایی شده زلزله آذربایجان که برای آنها جواز دفن صادر شده است به ۱۶۹ نفر رسید. تلفات شهرستان ورزقان به ۹۱ نفر و تلفات بیمارستانهای تبریز به ۴۱ نفر رسیده است. وی با اعلام اینکه آمار شهرستانهای اهر (۲۶ نفر) و هریس (۱۱ نفر) تغییر نداشته، اظهار داشت: با روند موجود همچنان احتمال افزایش شمار تلفات وجود دارد.
انتقاد نماینده مجلس به ضعف مدیریت بحران
گفته های مسئولان امدادی و بحران در حالی است که الله وردی دهقانی نماینده شهر ورزقان اعلام کرده است: در شهرستان ورزقان با ضعف مدیریت بحران روبرو بودیم به طوری که مسوولان شهرستان سه ساعت بعد از حادثه خود را به آنجا رساندند. فرماندار این شهرستان نیز از ساعت ۷ صبح تا ۲ و ۳۰ دقیقه عصر در شهرستان حضور نداشت. نبود مدیریت بحران در شهرستان یکی از عوامل افزایش تلفات زلزله بود.
سید علی نصرتی عضو شورای عالی پرستاری هم از آمادگی اعزام پرستاران خبر داده و گفته که ۱۸۰۰ مصدوم زلزله در ۲۸ بیمارستان منتقل و تحت درمان قرار گرفتند.
کمک ۴ میلیون تومانی دولت به خانوارها/ خسارت دو هزار میلیاردی در اهر
رضا صدیقی فرماندار شهرستان اهر از کمک بلا عوض دولت به میزان ۴ میلیون تومان به هر خانوار زلزله زده در این شهرستان خبر داد و گفت: ۱۲ میلیون تومان وام کمک هزینه ساخت مسکن هم به خانوارها تعلق می گیرد.
وی افزود: مصدومان روستایی زلزله زده به بیمارستان منتقل و هیچ فردی زیر آوار نمانده است. میزان دقیق خسارات وارد شده هنوز مشخص نشده ولی برآوردهای اولیه از خسارت دو هزار میلیارد ریالی در این شهرستان حکایت دارد.
گزارش از سید هادی کسایی زاده
نظرات