دانشگاه‌های تهران میزبان نمایشگاه کتب دانشگاهی

دانشگاه‌های تهران میزبان نمایشگاه کتب دانشگاهی

http://www.bananews.irمدیر مرکز نشر دانشگاهی با اعلام برگزاری نمایشگاه آثار منتشر شده توسط این مرکز در تمام دانشگاه‌های تهران گفت:به دلیل افزایش قیمت کاغذ برخی از عناوین کتاب‌های دانشگاهی به ناچار تا ۲۵ درصد با افزایش قیمت مواجه بوده‌اند.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) بهمن حاجی پور، مدیر مرکز نشر دانشگاهی صبح امروز یکشنبه دوم مهر در نشستی رسانه‌ای به تشریح برنامه‌های این مرکز در آستانه سال تحصیلی جدیدی پرداخت.

وی در این نشست خبری با اشاره به برگزاری همزمان نمایشگاه کتاب‌های دانشگاهی این مرکز در تمام دانشگاه‌های تهران، اعلام داشت: برای نخستین بار نمایشگاه کتاب دانشگاهی به صورت همزمان در دانشگاه‌های تهران از سوی مرکز نشر دانشگاهی برگزار خواهد شد.

حاجی‌پور افزود: مرکز نشر دانشگاهی در نظر دارد به مناسبت شروع سال تحصیلی برای نخستین بار و به منظور تسهیل دسترسی دانشجویان به کتاب‌های این انتشارات به طور همزمان نمایشگاهی از آثار خود را در دانشگاه‌های سراسر تهران برگزار کند.

 

مدیر مرکز نشر دانشگاهی تصریح کرد: در این نمایشگاه بیش از ۶۰۰ عنوان کتاب در حوزه‌های مختلف علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، و کشاورزی با تخفیف ویژه ۱۵ تا ۳۵ درصدی از اول تا سیزدهم مهرماه در دسترس دانشجویان قرار خواهد گرفت.

حاجی پور در ادامه از برنامه‌ریزی این مرکز برای توسعه طرح شعف (شبکه عرضه فراگیر کتاب دانشگاهی) خبر داد و گفت: بر اساس این طرح، انتشارات دانشگاه‌های سراسر کشور این امکان را خواهند یافت تا آثار منتشر شده خود را از طریق نمایشگاه دائمی مرکز نشر دانشگاهی واقع در کتابفروشی مرکز نشر دانشگاهی در خیابان انقلاب تهران و نیز از طریق پایگاه اینترنتی ما به نشانی www.iup.ac.ir تهیه کنند که در این شیوه پس از خرید الکترونیکی کتاب در این پایگاه کتاب برای فرد مورد نظر ارسال خواهد شد.

وی افزود: برنامه‌ای ریخته شده تا با همکاری بانک پاسارگاد کارت‌های اعتباری به مبالغ ۳۰ و ۵۰ هزار تومان تهیه و از طریق دانشگاه‌ها در اختیار دانشجویان قرار گیرد. این کارت‌ها در وهله نخست از سوی ما شارژ می‌شود و پس از آن توسط دانشجویان قابل شارژ است و پس از هر دوره شارژ تا دو برابر مبلغ شارژ شده قابل استفاده برای خرید کتاب خواهد بود.

مدیر مرکز نشر دانشگاهی همچنین از برنامه این مرکز برای تقویت کتابخانه دانشگاه‌های کشور با همکاری معاونت پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فن‌آوری خبر داد و گفت: با توافقات به عمل آمده، آثار تولیدی ما که بیش از ۱۵۰۰ عنوان کتاب را در بر خواهد گرفت با ارائه ۲۰ درصد تخفیف از سوی ما و ۳۰ درصد هزینه از سوی معاونت پژوهشی وزارت علوم در اختیار مراکز آموزشی کل کشور قرار داده خواهد شد.

حاجی‌پور همچنین از برنامه این مرکز برای عرضه بین‌المللی کتاب‌های آموزشی خبر داد و گفت: در این راستا با مسئولین سفارتخانه‌های افغانستان و تاجیکستان در ایران جلساتی داشتیم تا بتوانند از آثار موجود در مرکز برای خرید و ارائه به مراکز علمی خود بهره ببرند.

وی تاکید کرد: سمت و سوی فعالیت ما این است که این مرکز بتواند به عنوان مرکز نشر جهان اسلام شناسایی و معرفی شود و همه نویسندگان مسلمان نیز این امکان را بیابند تا از طریق این مرکز در عرصه‌های جهانی اثر تولید و منتشر کنند.

 

مدیر مرکز نشر دانشگاهی همچنین از برنامه مرکز برای توسعه مجلات و نشریات علمی خبر داد و گفت: در حال حاضر چاپ کتاب‌های درسی از اولویت‌های اصلی ما به شمار می‌رود و این موضوع به ویژه در حوزه موضوعات نوآورانه از اهمیت بالایی برای ما برخوردار است.

حاجی‌پور در ادامه در پاسخ به سئوال مهر درباره راهکار این مرکز برای نشر آثار دانشگاهی در شرایط فعلی قیمت کاغذ در بازار گفت: ما در مرکز به طور کلی با دو دسته اثر مواجهیم که شامل آثار درسی و کمک درسی است. در شرایط فعلی و با توجه با جریان افزایش قیمت کاغذ در شورای تصمیم‌گیری مرکز به این نتیجه رسیدیم که اولویت را به انتشار آثار درسی مورد نیاز و ضروری بدهیم.

وی تاکید کرد: مرکز نشر دانشگاهی از جمله مراکزی است که تمام هزینه‌های خود را از محل درآمد شخصی مرکز تامین می‌کند. با این وجود سعی ما بر این است که با وجود گرانی کاغذ کمترین فشار به خریدار آثار وارد بیاید. در همین راستا برخی آثار ما با وجود افزایش هزینه تولید از نظر قیمت تغییری نداشت، اما برخی دیگر از آثار نیز تا ۲۵ درصد گران شد.

مدیر مرکز نشر دانشگاهی همچنین در پاسخ به سوالی درباره طرح سنم (سامانه نشریات کشور) نیز گفت: این طرح درصدد بود تا مقالات علمی منتشر شده در نشریات از ۵ سال گذشته تا به امروز را در خود گردآوری کند و به دلیل مواجهه آن با برخی برنامه‌های موازی دیگر تا اندازه‌ای متوقف ماند. در حال حاضر درصدد ایجاد یک زیرساخت هستیم تا تمام مقالات مجلات علمی را با امکان ترجمه به زبان‌های عربی و انگلیسی در این پایگاه قرار دهیم و خود را در یک موقعیت رقابتی با تولیدکننده‌های غربی قرار دهیم.

وی ابراز امیدواری کرد، تا اواخر پاییز امسال بخش قابل توجهی از این مقالات در این پایگاه اطلاع رسانی منتشر شود.

مدیر مرکز نشر دانشگاهی در پایان گفت: در فاز بعدی نیز درصددیم تا این پایگاه اطلاع‌رسانی بتواند برای تمام مسلمانان جهان به عنوان یک امکان برای ارائه دستاودهای علمی‌شان مورد استفاده قرار بگیرد.

 

 

    نظرات