ادارهکنندگان شرکت سرمایهگذاری خانه سازی ایران چهکسانی هستند؟
شرکت سرمایهگذاری خانهسازی ایران برای انجام امور عمرانی تامین اجتماعی و ساخت مسکن ارزان قیمت برای کارگران تاسیس شده بود/پروژههای عمده این شرکت در حال رکود و توقف است.
تغییرات مکرر و بیثباتی مدیریتی در تامین اجتماعی، شرکتها و زیر مجموعههای این سازمان را نیز بینصیب نگذاشته است که از جمله آنها میتوان به شرکت سرمایهگذاری خانهسازی ایران اشاره نمود.
بهگزارشخبرنگارایلنا، همین بیستودوم آبان سال جاری بودکه با حکم رحمتا... حافظی، مدیرعامل تامین اجتماعی آقایان ابراهیم بازیان، سید مهدی هاشمی، عبدالحسن عیدی عطارزاده، محمدرضا کاشفی نیشابوری و حسین صالح زاده به عنوان اعضای هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری خانهسازی تامین اجتماعی منصوب شدند که بازیان به عنوان مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره و هاشمی نیز به عنوان رییس هیات مدیره از سوی حافظی انتخاب شدند.هرچندکه بنا براظهارات کارشناسان تامین اجتماعی به دلیل نحوه انتصاب غیر قانونی هیات مدیره و مدیرعامل تامین اجتماعی خدشه اساسی در صدور اخکام زیر مجموعه های این سازمان وارد است.
ابراهیم بازیان کسی نیست جز شهردار معزول ارومیه که به دلیل عملکرد ضعیف خود در مدیریت شهری و اجرای طرحهای عمرانی با ۸ رای موافق از مجموع کل ۹ رای در شهریور ماه سال جاری از سمت شهرداری ارومیه برکنار شده است. شهری که محصولی ۵۱ ساله وزیر رفاه و تامین اجتماعی دولت دهم درآن متولد شده است.
ازسویی دیگر گفته میشود ابراهیم بازیان داماد علی جعفری، یک عضو از شورای ۷ نفره فرهنگی نهادریاست جمهوری است. نکته جالب آن که علی جعفری با حکم مرد پر نفوذ دولت یعنی اسفندیار رحیم مشایی رییس دفتر رییس جمهور به این سمت منصوب شده است. بنابراین شاید بتوان انتصاب ابراهیم بازیان که گویا با اعمال نظر صادق محصولی وزیر رفاه دولت دهم به سمت مدیرعاملی شرکت سرمایهگذاری خانهسازی ایران منصوب شده را به نوعی پرچم سفید صادق محصولی در برابراسفندیار رحیم مشایی دانست. چرا که فردیکه نتوانسته در سمت شهرداری ارومیه کارکند و با رای قاطع از سمت خود برکنار شده چگونه خواهد توانست شرکت بزرگی از شرکتهای تحت پوشش تامین اجتماعی را اداره کند.
البته اتابک جعفری برادرزاده علی جعفری نیز با حمایتهای عموی خود توانسته است سمت مدیرعاملی و رییس هیات مدیره آب منطقهای استان سمنان را به دست آورد. علی جعفری فرزند بیتالله جعفری نماینده ادوار مجلس از ارومیه است.
اما میرسیم به حسین صالحزاده عضو دیگر هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری خانهسای ایران که استادیار دانشگاه علم و صنعت است. از سوابق صالح زاده که دکترای خود را از انگلستان گرفته میتوان به معاونت اداری مالی و برنامهریزی و معاونت توسعه مدیریت و امور مجلس بنیاد شهید اشاره کرد.
عبدالحسن عیدی عطارزاده دارای رزومه خاصی نیست به گونهای که حتی سایت رسمی شرکت سرمایهگذاری خانهسازی ایران نیز رزومهای از وی در این سایت منتشر نکرده است. اما گفته میشود عطارزاده مشاور براتی، رییس هیات مدیره تامین اجتماعی و مدیرعامل موسسه املاک و مستغلات تامین اجتماعی است که ازشرکتهای زیر مجموعه شرکت سرمایهگذاری خانهسازی ایران است،که این همه گویای این است که وی فاقد رزومه مشخص درسوابق گذشته خوداست چرا که این سمتها همگی به تازگی به وی محول شدهاست.
محمدرضا کاشفی نیشابوری عضو دیگر هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری خانهسازی ایران نیز فاقد رزومه مشخص است جز این که وی در دورهای مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی بوده است هر چند که گفته میشود وی دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مالی است.
اما رییس هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری خانهسازی ایران کسی نیست جز سید مهدی هاشمی، همان فردی که در دولت نهم به عنوان وزیر پیشنهادی رفاه و تامین اجتماعی به مجلس معرفی شد اما نتوانست از فیلتر نمایندگان مجلس هفتم عبورکند و رای لازم را برای راهیابی به ساختمان شکیل وزارت رفاه در میدان ونک تهران را به دست نیاورد.
سرپرست ستاد تبصره ۱۳، سرپرستی وزارت کشور، معاون امور مناطق شهرداری تهران، معاونت عمرانی وزارت کشور، قائم مقام وزیر راه، رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور از جمله سوابق سید مهدی هاشمی است. هر چند که گفته میشود هاشمی از افراد نزدیک به ثمره هاشمی و صادق محصولی نیز هست.
شرکت سرمایهگذاری خانهسازی ایران برای انجام امور عمرانی سازمان تامین اجتماعی و ساخت مسکن ارزان قیمت برای کارگران تاسیس شد. هر چند که این شرکت در جاهایی مثل شوشتر، اسلامشهر و شهرک اندیشه و برخی نقاط دیگر در پیش و بعد از انقلاب اسلامی خانههایی را برای کارگران ساخت اما گذشت زمان نشان داد که خانهسازی ارزان قیمت برای کارگران جایگاه خود را در این شرکت از دست داد به گونهای که علمکرد این شرکت در این مورد بسیار ضعیف ارزیابی می شود.
شرکت خانهسازی تامین اجتماعی در سال ۱۳۴۷ به صورت سهامی خاص و با سرمایهای به مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال و با مالکیت سازمان تامین اجتماعی تاسیس شد اما در سال ۱۳۸۰ این شرکت تبدیل به هلدینگ (شرکت مادر تخصصی) شد.
شرکت مدیریت طرح و اجرا خانهسازی ایران، شرکت مهندسان مشاور خانهسازی ایران، شرکت بازرگانی خانهسازی ایران، شرکت مهندسی تاسیسات بیمارستانی تامین، شرکت سرمایهگذاری ساختمان و مسکن تامین گستر، شرکت سرمایهگذاری پیشتازان تامین مسکن سخا، شرکت املاک و مستغلات تامین اجتماعی، شرکت کار و تامین، شرکت صنایع مصالح پیش ساخته پیشروان تامین ابنیه ۹ شرکت زیرمجموعه شرکت سرمایهگذاری خانهسازی ایران هستند که از قضای روزگار دفتر مرکزی بسیاری از آنها درخیابان افریقای تهران است.
از سویی دیگر گفته میشودکه در حال حاضر به دلیل تغییرات مکرر در هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری خانهسازی ایران پروژههای عمده این شرکت در حال رکود و توقف است، شرکت که سرمایه ثبتی آن ۵۰ میلیارد تومان است.
به هرحال باید با بررسیهای بیشتر دیدکه درسایر شرکتها و مجموعههای بزرگ تحت پوشش وزارت رفاه و تامین اجتماعی که از جمله آن میتوان به شستا(شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی)، بانک رفاه کارگران، صندوق بازنشستگی کشوری و شرکتهای زیرمجموعه آن است، می توان افراد دیگری از دوستان و همفکران و نزدیکان صادق محصولی وزیر رفاه و تامین اجتماعی دولت دهم را در سمت های مدیریتی این واحدها یافت یا خیر؟
گزارش از ایلنا
نظرات