آخوندی: خانه سازی در تهران و شهرهای بزرگ کار پسندیده ای نیست/کنترل سوداگری در پایتخت

آخوندی: خانه سازی در تهران و شهرهای بزرگ کار پسندیده ای نیست/کنترل سوداگری در پایتخت

http://www.bananews.ir/وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه برای جلوگیری از «شهر فروشی» باید به یک اجماع ملی برسیم، گفت: ساخت خانه های جدید در تهران و شهرهای بزرگ دیگر کار پسندیده ای نیست.

به گزارش بنانیوز(BanaNews.irعباس آخوندی در پانزدهمین همایش سیاست های توسعه مسکن در ایران در دانشگاه تهران افزود: به دلیل بحران مالی که در آن گرفتاریم، باید از شهر فروشی که در بطن آن سوداگری وجود دارد جلوگیری کنیم.

وی گفت: در چند سال گذشته سوداگری، قیمت زمین را در تهران به بیش از ۱۵ میلیون تومان افزایش داد بدون این که کار و یا تلاشی روی آن انجام شود.

وی تاکید کرد: منابع مالی شهرها باید توسط ساکنان آن شهر تامین شود نه اینکه با شهرفروشی منابع زندگی آیندگان به فروش برسد.

آخوندی با اشاره به برنامه ششم توسعه یادآورشد: در تهیه برنامه ششم توسعه متوجه شدیم ۶۵ درصد منابع شهرداری ها از محل فروش عوارض ساختمانی تامین می شود در حالی که شهر به آیندگان تعلق دارد و درآمدهای شهری باید از محل عرضه خدمات به شهروندان تامین شود.

وی بر تغییر محتوای نظام شهری تاکید کرد و گفت: در صورتی که سوداگری در شهر تهران کنترل نمی شد در همین شرایط رکود تورمی، باز هم شاهد افزایش قیمت زمین و مسکن بودیم لذا سیاست های توسعه مسکن ما باید در شهرهای ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفری دنبال شود و در این شهرها نیز اشتغالزایی افزایش یابد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه آمارهای جدید در مساله مهاجرت به شهرها بسیار امیدوارکننده است، گفت: آمارها نشان می دهد مهاجرت به کلان شهرها کنترل شده و جریان انتقال از شهرهای بزرگ به شهرهای میانی رسیده است؛ هدف ما نیز توسعه مسکن در شهرهای میانی کشور است.

وی سیاست وزارت راه و شهرسازی را جلوگیری از توسعه مسکن در شهر تهران و شهرهای بزرگ بیان کرد و افزود: قرار نیست شهر ۸٫۶ میلیون نفری تهران با جمعیت ۱۴ میلیون نفری اطراف آن، به ۲۰ میلیون نفر افزایش یابد؛ مگر شهر تهران چه قدر گنجایش دارد که شاهد این همه ساخت و ساز گسترده در این شهر باشیم.

آخوندی در ادامه خواستار مداخله محدود دولت در حوزه ساخت و ساز مسکن شد و گفت: در حالی که عده ای به دنبال مداخله گسترده دولت در پروژه مسکن مهر هستند ما معتقدیم که دولت باید در حوزه ساخت و ساز مداخله محدودی داشته باشد.

وی افزود: تمام تلاش ما در حوزه مالی این است که برای تامین منابع مالی تولید مسکن، از تمام ظرفیت های بازار سرمایه، بازار پولی و بانکی و مدیریت دارایی ها به صورت مناسب استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: بدون شک بدون مداخله دولت، امکان ساماندهی وضعیت ساخت و ساز و منابع مالی این حوزه وجود ندارد زیرا اگر دولت حوزه ساخت وساز را رها کند جز سوداگری نتیجه ای نخواهد داشت.

وی، رسیدن در بازار آشفته مسکن به یک اجماع کلی را بسیار سخت دانست و گفت: ایجاد یک نهاد توسعه ای همانند بانک توسعه ای حمل و نقل، یا بانک توسعه مسکن و یا صندوق توسعه ساختمان می تواند در استمرار اجرای سیاست های پیوسته مسکن در کشور بسیار تاثیرگذار باشد.

 

ایرنا

    نظرات