وقوع بزرگترین رویداد معماری در سال آینده
دومین کنفرانس بین المللی معماری و سازه در تاریخ بیست و پنجم وبیست و ششم اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۰ در دانشکده معماری دانشگاه تهران برگزار میشود.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) پروفسور محمود گلابچی با اعلام این خبر گفت: پس ازاین کنفرانس سومین کنفرانس ملی سازه کارهای فضا کار نیز در روزهای بیست و هفتم وبیست و هشتم اردیبهشت ماه سال آینده در دانشکده معماری دانشگاه تهران برگزار میشود.
رییس کنفرانس بین المللی معماری و سازه، شعار این دو کنفرانس را حرکت به سوی آینده با رویکرد و خلاقیت و نوآری دانست و گفت: هدف ما از برگزاری چنین کنفرانسی ایجاد یک حرکت و یک تحول در معماری و مهندسی با نگاه به آینده است.
وی با بیان اینکه امروز معماری کشورمان نیازمند یک بازنگری، تحول و یک بازاندیشی است، ادامه داد: ما از هویت معماری گذشته خود و از ارزشهای پایدار آن فاصله گرفتهایم و به رغم سابقه درخشان و پیشینه کشورمان درهنر و معماری جهان، امروز از کیفیت فضای معماری و الگوهایی که در معماری ما استفاده میشود و نماد آن را در ساختمانها و در سیمای شهری میتوان دید، به هیچ وجه رضایت نداریم.
گلابچی افزود: این موضوع نیازمند یک تفکر و اندیشه دوباره است که یکی از اهداف کنفرانس بین المللی معماری و سازه نیز محسوب میشود تا ما مسائل معماری کشور را در کنار فناوری معماری و سازه و در یک مجمع بزرگ ملی و جهانی به بحث و تبادل نظر بگذاریم و از آن درسهایی برای حرکت به سوی آینده بگیریم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه امروزه تحولات کشور ما در معماری بی تاثیر از آنچه در معماری و در فناوری جهان میگذرد نیست، اضافه کرد: به طور طبیعی تجربیات جهانی نیز در چنین جمع علمی قابل بحث و بررسی است ضمن اینکه یکی از اهداف ما از بین المللی بودن کنفرانس شناساندن ارزشهای معماری ایران و سابقه و تاریخ و قدمت پرشکوه این کشور در حوزه معماری است تا ما بتوانیم برای آینده راهکارها و مسیری را تعیین کنیم که از شرایط امروز به سمت شرایطی که منجر به ارتقای معماری کشور میشود حرکت کنیم.
وی گفت: در این کنفرانسها محورهای مختلفی که تعامل معماری و ساختمان و تعامل معماری و سازه را در بر می گیرد و عنوان آن فناوری معماری است را مورد توجه قرار میدهیم چرا که یکی از نیازهای کشور ما تغییر در فناوریهای ساخت است.
به گزارش بنانیوز به نقل از ایسنا، گلابچی با اشاره به اینکه هنوز در کشور ما به روش دهها سال گذشته ساختمانها را میسازیم، افزود: روشهای اجرای ساختمان در کشور تحول و تغییری در جهت استفاده صحیح از مصالح نوین و فنآوریهای جدید نداشته است واز آنجایی که ما در کشوری قرار داریم که هرسال باید ۱٫۵ میلیون واحد مسکونی ساخته شود و البته در معرض خطر زلزله نیز قرار داریم بتابراین در حوزه معماری کشور و در حوزه مهندسی تکلیفهایی برایمان تعریف می شود که باید برای پاسخ آن و داشتن راه حلهای مناسب جمع بزرگی از معماران و مهندسان کشور و اساتید دانشگاهها و متخصصان حرفه معماری و مهندسی و مدیران دستندرکار درعرصه ساخت و ساز را گرد هم آوریم و حتی از سازمانهای مسئول در اجرا و کنترل و نظارت نیز بخواهیم که درکنار ما و در چنین جمع علمی حضور پیدا کنند تا هر راه کار و هر تضمینی که بتواند در جامعه منشاء یک تغییر و تحول در عرصه معماری و مهندسی ساختمان باشد، را بدهند.
وی با اشاره به استقبال بسیار زیاد اساتید برجسته و تراز اول جهانی از این کنفرانس گفت: ما از برجستهترین شخصیتهای جهانی در مورد معماری و سازه برای حضور در کنفرانس دعوت کردهایم و بیش از ۶۰ درصد آنها این دعوت را پذیرفتههاند که تازه بودن موضوع کنفرانس و اعتبار و عظمت کشورمان و عجین بودن نام کشورمان با هنر و معماری میتواند از دلایل استقبال آنها از این کنفرانس باشد.
گلابچی ادامه داد: ایران مهد تمدن و شکل گیری معماری و هنر در جهان بوده و منزلت و شان کشورمان از دلایل استقبال شخصیتهای برجسته در این کنفرانس بوده ضمن اینکه سطح کنفرانس نیز از سطح بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه در قانون بودجه و برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی جمهوری اسلامی ایران به کارگیری الگوهای معماری ایرانی ـ اسلامی یک وظیفه برای دستگاههای اجرایی، دانشگاهها و همه مجامع تخصصی تعیین شده است، گفت: رسیدن به الگوی ایرانی ـ اسلامی نیازمند مطالعه، تحقیق، تبادل نظر و بحث و اندیشه در حوزه معماری کشور است که یکی از اهداف کنفرانس نیز محسوب میشود البته مجامع بین المللی و علمی معتبر جهان نیز در کنار کنفرانس به عنوان حامیان علمی حضور دارند.
گلابچی در ادامه با بیان اینکه معماری ظرف زندگی و فراهم کردن فضایی برای زندگی است، افزود: تاثیر مدرن شدن و مدرن بودن در جایی است که ما وقتی چنین ظرفی را برای انسانها فراهم میکنیم با انتظارات و اندیشه و باورهای آنها این فضا طراحی شود بنابراین در این بخش اگر ما همچون معماری گذشته خود انسان را محور قرار دهیم و برای انسان طراحی را به نحو واقعی انجام دهیم پاسخ درست به نیازهای او دادهایم.
وی با اشاره به اینکه امروز در جهان در مصالح، در روشهای ساخت و در امکاناتی که در ساختمان فراهم میشود پیشرفتهای بسیاری صورت گرفته است، افزود: این پیشرفتها را باید در راستای آن هدف قرار دهیم.
گلابچی ادامه داد: ما به معماری مدرن و به یافتههای جهان مدرن به نحو درست پرداخته ایم اما این موضوع به معنی تقلید الگوی کشورهای دیگر نیست بلکه باید برای مردم، اندیشه، باور، نحوه زندگی، انتظارات و خواستههای آنها فضایی را به کمک روشهای مصالح جدید بسازیم که بتواند پاسخ مناسب برای ایجاد یک شرایط و فضای امن برای زندگی، فعالیت، اشتغال، تحصیل و کار افراد باشد.
وی با تاکید بر اینکه معماران ما از معماری مدرن فاصله ندارند، افزود: امروز در دانشگاههای ما آخرین یافتههای معماری جهان درس داده میشود و آخرین مجلات معماری و ساختمان، مقالات، کتابها در دست دانشجویان و کتابخانهها موجود است و اینگونه نیست که ما از معماری و معماران امروز جهان فاصله ای به لحاظ اطلاع از کارها و اندیشههای آنها داشته باشیم اما اینکه چگونه میتوان با حفظ ارزشها و هویتها از دستاوردهای امروز جهان بهرهمند شویم سوال پیش روی ما و همه کشورهایی است که از یک معماری با هویت و با تاریخ و فرهنگ گذشته برخوردارند.
این استاد دانشگاه در بخش دیگری اظهار کرد: کنفرانسهای بین المللی معماری و سازه و کنفرانس سازه فضا کار در سال آینده بزرگترین رویداد معماری و مهندسی کشور در یک دوره چهار ساله هستند و این کنفرانس که با حضور بیش از۲۰ کشور جهان در ایران برگزار خواهد شد بزرگترین رویداد معماری و مهندسی کشور در یک دوره چهارساله به شمار میرود چرا که این کنفرانس تمام مخاطبان حوزه معماری و مهندسی را در کشور به سمت خود جلب میکند.
گلابچی ادامه داد: امروز در جامعه ما دستور کارهای معینی مثل مسکن مهر و هدفمندسازی یارانهها وجود دارد که تحول و تاثیر بزرگی بر معماری و مهندسی کشور، در حوزههای آموزش تا حوزههای طراحی و اجرایی خواهد داشت و ما باید در کنفرانس به این موضوع توجه کنیم.
وی ادامه داد: امروز با تحقق قانون هدفمندسازی یارانهها و شرایطی که با برداشتن یارانه از حاملهای انرژی در کشورایجاد میشود نیازمند نگاه دوبارهای به معماری کشور در طراحی معماری، طراحی اجزا و حتی در مصالحی که به کار میگیریم و نحوه تامین سرمایش و گرمایش در ساختمانها هستیم و این بخش از آن دستور کاری است که امروز به معماری کشور در جهت تحقق چنین طرح بزرگ و عظیمی داده میشود همینطور موضوع تحقیق ۱٫۵ میلیون مسکن در سال که تنها تامین سرپناه مورد نظر نیست بلکه یک مسکن مطلوب به لحاظ فضای معماری و به لحاظ امنیت از لحاظ سازهای مد نظراست.
نظرات